Γεώργιος Τρανταλίδης: Η παράλυτη Δημοτική Αστυνομία

πυρκαγιές

Ήμουν θύμα πρόσφατης διάρρηξης του αυτοκινήτου μου στο κέντρο της Αθήνας (Σοφοκλέους) (19:30). Έσπασαν το φινιστρίνι και μου άνοιξαν το πορτ-μπαγκάζ, από όπου πήραν την τσάντα μου – με πολυτιμότατα στοιχεία για τη δουλειά μου.

Ο θυμός απερίγραπτος όχι μόνο για την ανεπανόρθωτη ζημιά αλλά και διότι αισθάνομαι ως πολίτης εντελώς απροστάτευτος. Έκανα γραπτή καταγγελία στο ΑΤ Ομονοίας. Εδώ και 2 μήνες το αποτέλεσμα: μηδέν. Ας φανταστεί κάποιος τι θυμός υπάρχει στα θύματα ληστειών, κλοπών, 19.000 διαρρήξεων, κλπ.

Οι πολίτες γνωρίζουν πως χιλιάδες διορίστηκαν στην Δημοτική Αστυνομία μόνο για τα ψηφουλάκια. Για να προστατεύσει τον πολίτη, αυτή χρειάζεται ηλεκτροσόκ, διότι είναι εξαφανισμένη και παράλυτη. Θα πρέπει να παρακολουθήσει εντατικά φροντιστήρια από την ΕΛ.ΑΣ για την πάταξη του εγκλήματος.

Η μόνη ελπίδα για τον απροστάτευτο πολίτη είναι η επιχείρηση «σκούπα» από την ΕΛ.ΑΣ, Ο.Π.Κ.Ε, κλπ. που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές εβδομαδιαίως. Τον Μάρτιο, μόλις 2 επιχειρήσεις, είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα: δεκάδες παρανόμους μετανάστες (χωρίς έγγραφα παραμονής, κλπ.). Όμως, αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το βράδυ στην Ομόνοια, κλπ. Ίσως ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε προ πολλών μηνών να είχε συμβουλευτεί (με δωρεάν φροντιστήριο) τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει 8ετή πολυτιμότατη πείρα και μπορεί να δώσει συμβουλές χρυσάφι.

Κατά τη γνώμη μου κακώς απεπέμφθη. Οι πολιτικοί έκαναν 55.000 άσκοπες προσλήψεις, για τα ψηφουλάκια, ενώ σύμφωνα με την αναλογία στην ΕΕ θα έπρεπε να ήταν 5.000. Χιλιάδες δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας, άλλοι βρίσκονται σε λευκή απεργία.

Η κατάσταση είναι μια τραγωδία, με φωτεινή εξαίρεση την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Όλοι οι συνδικαλιστές όφειλαν να δραστηριοποιούνται στην πάταξη του εγκλήματος. Περιττό να υπομνήσουμε πως η παρέλαση τους στην TV είναι το χείριστο παράδειγμα λούφας. Μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να εμφανίζεται στην TV.

Μια χώρα στον αυτόματο πιλότο, με την εύλογη απορία πώς αυτή υπάρχει στον χάρτη.

Γεώργιος Τρανταλίδης, Δικηγόρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε 81χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Πυροβόλησε 36χρονο – Πως δικαιολογήθηκε

Θεσσαλονίκη: Την απαλλαγή του 27χρονου για την υπόθεση βιασμού της Γ. Μπίκα προτείνει η εισαγγελέας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις