Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για ισχυρισμούς Ραχήλ Μακρή: “Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες” .

Στα δικαστήρια πρόκειται να προσφύγει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή δηλώσεις της πρώην βουλευτή, Ραχήλ Μακρή ότι «δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την απέβαλε από μέλος της».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η «η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών τιμά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και για το λόγο αυτό ανέθεσε στην Ένωσή μας την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του 2023 στην Αθήνα. Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες».

Η κα Μακρή έκανε αυτήν την αναφορά σε ραδιοφωνικό σταθμό την προηγούμενη εβδομάδα και οι δηλώσεις της αναπαρήχθησαν από ΜΜΕ και πολιτικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕνΔΕ 

«Την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή διέδωσε έναν συκοφαντικό ισχυρισμό για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την απέβαλε από μέλος της. Ο πρωτάκουστος αυτός ισχυρισμός αναπαρήχθη από Μέσα Ενημέρωσης και από πολιτικούς χωρίς καμία προηγούμενη διασταύρωση. Ο ραδιοφωνικός σταθμός που δόθηκε η συνέντευξη έχει ήδη ανασκευάσει την «είδηση». Αφορμή προφανώς έδωσε το από 28 Μαΐου ομόφωνο Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών που εκδόθηκε μετά από αίτημα της Ένωσής μας και αφορούσε στον αποκλεισμό μας από τις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για το Ψήφισμα αυτό η Ένωσή μας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 1-6-2021 (αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα μας www.ende.gr) με αναφορές στις τεράστιες ευθύνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως καταλογίζονται από τους Ευρωπαίους Δικαστές. Πλήρης διαστρέβλωση του περιεχομένου του Ψηφίσματος από τα Μέσα Ενημέρωσης, που αρκούνται να κατασκευάζουν «ειδήσεις» χωρίς την τήρηση καμίας δεοντολογίας! Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών τιμά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και για το λόγο αυτό ανέθεσε στην Ένωσή μας την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του 2023 στην Αθήνα. Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες».

Διαβάστε ακόμη 

Η “ακτινογραφία” της Eλληνικής Δικαιοσύνης μέσα απο την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δικαιοσύνη “τυφλή” αλλά ερωτεύσιμη…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις