Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκίνησε η διαδικασία με ενστάσεις

Παπαγγελόπουλος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Ελένη Τουλουπάκη

Με αιτήματα και ενστάσεις ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου στο οποιο δικάζονται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελενη Τουλουπακη. «Θέλω να θέσω ένα ζήτημα που άπτεται της νόμιμης ή μη σύνθεσης του δικαστηρίου. Ο πρόεδρος της Βουλής κατά τη γνώμη μας εξαπατήθηκε. Είναι γνωστό ότι στον συγκεκριμένο δικαστή (είναι αναπληρωματικός και απουσιάζει λόγω ασθένειας) είχε δοθεί άδεια λόγω δυσίατης ασθένειας.

Μπορούσε να μπει το όνομα του λοιπόν στην κλήρωση;» ανέφερε ο συνήγορος της κας. Τουλουπάκη, Γιαννης Μαντζουράνης υποστηρίζοντας ότι δεν θα έπρεπε το όνομα του συγκεκριμένου δικαστή να μπει στην κληρωτίδα.

«Υποβάλλουμε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα που φανερώνουν από ποτέ μέχρι πότε βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι νομικές διαδικασίες και να κρίνουμε αν θα καταθέσουμε ένσταση για σχετική ακυρότητα» συνέχισε ενώ ακολούθησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος λέγοντας:

«Θέλω να υπενθυμίσω στα μέλη του δικαστηρίου ότι ο συγκεκριμένος δικαστής κληρώθηκε τελευταίος. Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα. Δε θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου. Θα τονίσω όμως το γεγονός ότι κληρώθηκε 10ος. Δε στρέφομαι κατά την προέδρου του ΑΠ, αλλά μετά από τα όσα θα σας αποκαλύψω στη δίκη, αλλά αμφισβητώ την κλήρωση. Είναι σφόδρα πιθανό, η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να χρησιμοποίησε ως «άλλοθι» για την κλήρωση τον δικαστή».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις