ΔΣΑ: Μέσα σε διάστημα έξι μηνών παραπέμφθηκαν στα πειθαρχικά συμβούλια 71 δικηγόροι

ΔΣΑ

Μέσα σε διάστημα 6 μηνών παραπέμφθηκαν συνολικά στα οχτώ πειθαρχικά συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), 71 δικηγόροι.

Αναλυτικότερα, μετά την εφαρμογή του νόμου 4938/2022 συντονίστρια των πειθαρχικών Τμημάτων του ΔΣΑ ορίστηκε η σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ η Μαρινέττα Γούναρη – Χατζησαράντου, αναλαμβάνοντας το έργο της εποπτείας της γραμματείας του πειθαρχικού συμβουλίου και του συντονισμού των πειθαρχικών τμημάτων του πειθαρχικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, κατά τη διάρκεια της νέας θητείας των πειθαρχικών συμβουλίων από 1.4.2022 μέχρι και σήμερα, υποβλήθηκαν 173 συνολικά αναφορές και εξ΄ αυτών: 1) Αρχειοθετήθηκαν 12, 2) Παραπέμφθηκαν συνολικά σε πειθαρχικό συμβούλιο 71 δικηγόροι, εκ των οποίων οι 11 αποτελούν παραπομπή μετά από προκαταρκτική εξέταση, ενώ οι 61 είναι παραπομπή κατόπιν ποινικής δίωξης και αυτεπάγγελτης δίωξης από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των πειθαρχικών συμβουλίων Ζήση Κωνσταντίνου και 3) Εκκρεμούν ακόμη ενώπιον των εισηγητών για έκδοση πορίσματος 90 αναφορές.

Ακόμη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο ΔΣΑ δεν έχει μείνει και δεν θα μείνει θεατής σε συμπεριφορές που απάδουν του κύρους του λειτουργήματος και μειώνουν την αξιοπρέπεια του δικηγόρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Σ.τ.Ε.

Συνέχισε την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις