ΔΣΑ: Αναγκαία η λήψη μέτρων για τον έλεγχο όσων εισέρχονται στα δικαστήρια από τις 7/1/22

Τσοβόλα

Τη λήψη μέτρων για τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των εισερχομένων στους χώρους των δικαστηρίων, ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, εν όψει της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, από τις 7 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 7/1/2022

Η απονομή της Δικαιοσύνης ανήκει στον σκληρό πυρήνα της κρατικής λειτουργίας και η Κυβέρνηση και οι διοικήσεις των δικανικών σχηματισμών οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η  ασφαλής, διαρκής  και απρόσκοπτη λειτουργία των Δικαστηρίων, ιδίως στη παρούσα χρονική περίοδο, που παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω της μετάλλαξής του.

Η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των Δικαστηρίων υποχρεούνται  να εξασφαλίσουν τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις με τις εταιρείες φύλαξης, με αποτέλεσμα από 7 Ιανουαρίου, ημέρα επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων, να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και έτσι να δημιουργείται αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω και της έντασης της πανδημίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων να λάβουν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενόψει της επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων στις 7/1/2022 για τον λυσιτελή έλεγχο των εισερχομένων και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων.

Δεν νοείται οποιαδήποτε  αδράνεια στα θέματα αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο αρχείο λόγω παραγραφής αδικημάτων η δικογραφία με τις καταγγελίες 28 αθλητριών ενόργανης γυμναστικής για κακοποίηση τους από προπονητές

Μετά τον Κώστα Τσιάρα θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ο Γ. Κώτσηρας και ο πρόεδρος του ΣτΕ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις