Δίκη Πισπιρίγκου – Α. Κούγιας: Νέα ανακοίνωση του συνηγόρου κατά Πλεύρη – Τον κατηγορεί για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη!

απόφαση

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο τελευταίος συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου απαντώντας στην ανάρτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τις μεταμοσχεύσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι στην ανάρτηση του ο Υπουργός Υγείας έγραφε ότι “Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρο μας γίνονται με ασφάλεια και σώζουν ζωές συνανθρώπων μας. Ο ΕΟΜ και οι γιατροί που συνδράμουν σε αυτές επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο. Εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής τους με κάθε έννομο μέσο.”

Τέλος, μέχρι στιγμής, ο τελευταίος συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έχει αντιδράσει στην ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων που “καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προστατεύσουν τον θεσμό της Δωρεάς Οργάνων και τον μάρτυρα κατηγορίας (σσ τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη) από επιθέσεις αποπροσανατολισμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΛΕΥΡΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑ

Για άλλη μια φορά ο Θάνος Πλεύρης υποκύπτει σε ατόπημα και  χωρίς να το καταλαβαίνει, ενώ είναι δικηγόρος, παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης με προεκλογικής σκοπιμότητας δηλώσεις, υπερασπιζόμενος παιδιάτρους που επί τέσσερις μέρες άφησαν ένα απροστάτευτο κοριτσάκι χωρίς παιδοκαρδιολόγο, νοσηλεύοντας το για γαστρεντερίτιδα και πιθανή βρογχοπνευμονία, χορηγώντας του αντιβιοτικά, αντί να αντιμετωπίσουν την  περίπτωση του καρδιολογικά, είτε στέλνοντάς το με το ζόρι στη μοναδική (!!) παιδοκαρδιολόγο της δυτικής Ελλάδος για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, όπως κατέθεσαν ενόρκως οι ιατροί του Καραμανδανείου για την κυρία Καρατζά, είτε μεταφέροντας το ανυπεράσπιστο κοριτσάκι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αλλά και έναν περίεργο «εντατικολόγο», ο οποίος, όπως μου διηγήθηκε η εντολέας μου κα Σ.Π., αφού πρώτα απογοήτευσε τους γονείς της άμοιρης Τζωρτζίνας ως προς τις πιθανότητες επιβιώσεώς της, αφενός μεν έσπευσε να ψύξει τον εγκέφαλό της, όπως έκανε και προλίγων ημερών με ένα εξάχρονο αγοράκι,  το οποίο τελικώς αποβίωσε και τα όργανά του δόθηκαν για μεταμόσχευση στην Ιταλία, αφετέρου δε προσπάθησε να αφήσει την κυρία Σ.Π. να δωρίσει τα όργανα της τετραπληγικής Τζωρτζίνας για μεταμόσχευση, ενώ το κοριτσάκι ευρίσκετο ακόμα εν ζωή.

Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον κύριο Πλεύρη ως δικηγόρος που επέλεξα αυτό το λειτούργημα αντί της πολιτικής, να είναι πολύ προσεκτικός, όταν εμμέσως απευθύνεται σε εμένα, και να μην καλύπτει ιατρούς, οι οποίοι είναι υπό έρευνα από τη Δικαιοσύνη μετά τη μήνυση της κυρίας Σ.Π. και να μην τοποθετείται, αφού δεν γνωρίζει την δικογραφία και το τι συμβαίνει στο Δικαστήριο, και το κυριότερο απ’ όλα, αν είναι αλήθεια αυτό που κατέθεσαν οι ιατροί του Καραμανδανείου, ότι μέχρι σήμερα όλα τα δημόσια νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδος τα καλύπτει μια μόνο παιδοκαρδιολόγος, η κυρία Καρατζά, και υπάρχει προς διάθεση μόνο μια συσκευή  Holter που σώζει ζωές, προλαβαίνοντας εμφράγματα και ανακοπές, και για τα τρία δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας, όπως ενόρκως κατέθεσαν οι ιατροί του  Καραμανδανείου, να φροντίσει άμεσα την πρόσληψη τουλάχιστον 5 παιδοκαρδιολόγων, για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός εκατομμύριου περίπου συνάνθρωπων μας – οικογενειών που τα παιδιά τους έχουν καρδιολογικά προβλήματα – και να προμηθεύσει τουλάχιστον δέκα συσκευές Holter, για να καλυφτούν οι άμεσες ανάγκες των τριών δημόσιων νοσοκομείων της Πάτρας, γιατί όλα τα άλλα, τα οποία δηλώνει σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική περίοδο, προκαλούν αγανάκτηση  και στους Έλληνες πολίτες και στη νομική κοινότητα.

Προσωπικά εμένα που δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παρά να κριθεί η εντολέας μου από τη Δικαιοσύνη με όλες τις προϋποθέσεις της δίκαιης δίκης.

Αθήνα, 05/04/2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη νεαρού που μαχαίρωσε τον πατριό του, με συνέπεια να μείνει ανάπηρος

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους σταθμάρχες ρίχνει την ευθύνη ο επιθεωρητής!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις