Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ – Πρώην πρόεδρος: Εγώ πήρα τις αποφάσεις, εγώ έφερα τα λεφτά – Τα πρακτικά είναι γνήσια

ΚΕΕΛΠΝΟ
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αποφάσισε την κλήση του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη για τις 21 Φεβρουαρίου 2024, για τον οποίο ζητήθηκε σήμερα να εξεταστεί κατ΄αντιπαράσταση με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη .

Σήμερα η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ρεπορτάζ Τζένη Μάρκου 

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριξε στο δικαστήριο πως εκείνος ήταν που έφερε τα λεφτά ενώ τόνισε ότι τα τα πρακτικά ήταν γνήσια.

Υποστήριξε δε πως ο ίδιος έπαιρνε τις αποφάσεις. Συγκεκριμένα είπε «Εγώ έκανα τις προσλήψεις και εγώ έπαιρνα τις αποφάσεις. Ήταν όλα νόμιμα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο αυτοί οι απλοί υπάλληλοι είναι κατηγορούμενοι.»

Πρόεδρος: Μας ενδιαφέρουν οι 4 συνεδριάσεις. Τηρήθηκε μαγνητοφώνηση;

Μάρτυρας: Ο γραμματέας είχε ένα μικρό μαγνητοφωνάκι. Άλλοτε το πατούσε, άλλοτε όχι.

Πρόεδρος: Ασχέτως εάν λειτούργησε. Προβλεπόταν η μαγνητοφώνηση στις συνεδριάσεις.

Μάρτυρας: Όχι ποτέ . Και σε άλλες συνεδριάσεις δεν προβλεπόταν.

Πρόεδρος: Εδώ έγινε λόγος για κάτι μαγνητοταινίες που ακούγονται κάποιες φωνές. Άρα αυτά δεν προβλεπόταν επίσημα ως καταγραφή;

Μάρτυρας: Σε καμία περίπτωση. Ήταν προς υποβοήθηση  για τον γραμματέα.

Πρόεδρος: Πως γινόταν η έκδοση ενός αποσπάσματος του διοικητικού συμβουλίου;

Μάρτυρας: Είχε δικαίωμα να υπογράψει η γραμματέας και εγώ.

Πρόεδρος: Ο κ Καραμπιλίκης μας είπε εδώ  ότι του είπε η κυρία Τσάγκαρη  ήταν διευθύνουσα σύμβουλος  να του έδινε τα πρότυπα πρακτικά των 4 γιατί ήθελε να προσθέσει κάποιες παραγράφους. Τα πήρε κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά επιστράφηκαν κάποια αντίγραφα.

Μάρτυρας: Είναι αστείο αυτό. Είναι αδίκημα δεν μπορεί η γραμματέας να τα δώσει σε έναν υπάλληλο. Δεν γίνονται αυτά. Εάν δεν τα κράταγα εγώ τι θα γινόταν;

Εισαγγελέας: Εσείς πως κρίνεται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα πρότυπα μέχρι σήμερα;

Μάρτυρας: Και εγώ αναρωτιέμαι.

Είπατε ότι είχατε κάνει και εσείς αυτός που προσλαμβάνει είναι ο πρόεδρος και ο διοικητικός σύμβουλος. Αναγνωρίζεται την υπογραφή σας σε συμβάσεις σε 3 άτομα. (Δείχνει συμβάσεις)

Μάρτυρας: Ναι την αναγνωρίζω. Υπέγραψα ένορκη κατάθεση.

Δικηγόρος: Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προβλεπόμενες οργανικές θέσεις;

Μάρτυρας: Καμία. Ούτε τώρα.

Μαριλένα Παπαχρήστου (δικηγόρος): Κάποια στιγμή ξεκίνησε έρευνα για τα 4 πρακτικά ότι δήθεν έχουν πλαστογραφεί διότι δήθεν δεν υπήρχε. Το μικτό κλιμάκιο ελέγχου εσάς που ήσασταν πρόεδρος σας κάλεσε ποτέ;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Πρόεδρος: Ξέρετε για τους λογαριασμούς που τηρούνται στο ΚΕΕΛΠΝΟ; Υπήρχαν δυο τραπεζικοί λογαριασμοί που πραγματοποιούνταν  καταθέσεις επιχορήγησης. Οι καταθέσεις λοιπόν επιχορήγησης είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από δάνεια έμπαιναν σε έναν λογαριασμό;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Σίγουρα δεν έμπαιναν ανακατεμένα.

Το δικαστήριο έκανε διακοπή για να συσκεφθεί το αίτημα Πολάκη.

Μαριλένα Παπαχρήστου (δικηγόρος): Η ενστάσεις μου είναι καθαρά δικονομικές. Θεωρώ  ότι ο κύριος Πολάκης δεν είναι μάρτυρας, δεν είναι αναγκαία η κατάθεση του. Ότι ήταν να πει το έχει πει θεσμικά στην Βουλή. Επίσης, την περίοδο εκείνη του 2013-2014 ήταν Δήμαρχος των Σφακιών, δεν ήταν καν στην Αθήνα. Με αυτά θεωρώ ότι δεν απαιτείται η εξέταση του στο δικαστήριο. Εάν όμως το δικαστήριο επιθυμεί την εξέταση του ασκώ το δικαίωμα να ζητήσω την διακοπή της δίκης 15 ημέρες να προετοιμαστώ.

Αθανασόπουλος: Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβίασης και προσβολής δικαστηρίου. Όμοια της δεν έχει υπάρξει. Αυτό το έγγραφο κατά την άποψη μου (αίτημα Πολάκη) εάν δεν έχει διαβιβαστεί από την κα Εισαγγελέα που το έλαβε, οι εισαγγελείς επέλεξαν τον κατάλογο των μαρτύρων. Οι εισαγγελείς έχουν υποστεί αισχρότατη συκοφαντική δυσφήμιση με βάση το έγγραφο του κ. Πολάκη. Καταγγέλει όλους τους εισαγγελείς ως έχοντες διαπράξει ποινικό αδίκημα παράβασης καθήκοντος. Δεν έχουμε πρόβλημα να εξεταστεί ο κ. Πολάκης διότι θα αποδείξει αυτά που ήδη ακούστηκαν περί στησίματος της δικογραφίας όπως και πολλών άλλων που όλες έχουν καταλήξει απαλλακτικά για τους κατηγορούμενους . Για όλες για τις οποίες η χώρα μας θα καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι ως Υπουργός παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητας. Θέλει να σας στοχοποιήσει.

Να σας θυμίσω τα λεγόμενα του δημοσίως  που είχε πει εάν δεν πάνε κάποιοι φυλακή δεν θα κερδίσουν στις εκλογές. Θεωρώντας ότι η φυλάκιση αθώων ή η χειραγώγηση των δικαστηρίων επιτρέπεται στο δημοκρατικό μας πολίτευμα να εντάσσεται στους πολιτικούς σχεδιασμούς, ώστε να βγει ξανά στην επιφάνεια.  Τυχαίο είναι που εμφανίστηκε ο κ Πολάκης εχθές; Γιατί δεν ζήτησε στις προηγούμενες συνεδρίες να έρθει να καταθέσει; Θέλω να έρθει ώστε να αποδειχθεί ο χαρακτήρας του, το στήσιμο και το bullying που έκανε και εξακολουθεί να κάνει αυτήν την στιγμή στο δικαστήριο, ώστε να καταλάβει ότι αυτά στην Ελλάδα του 2024 δεν περνάνε.

Εάν αποφασίσετε να κληθεί ο κ. Πολάκης σας ζητώ μετά την ολοκλήρωσης της κατάθεσης του κ. Πολάκη να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Έπειτα από διακοπή το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Πολάκη,  ο οποίος θα παρευρεθεί στο δικαστήριο στις 21/2/2024. Όσον αφορά το αίτημα του συνηγόρου Αθανασόπουλου να κληθεί και ο κ. Γεωργιάδης να καταθέσει κατ΄αντιπαράσταση το δικαστήριο θα αποφασίσει μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Πολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιασμοί και ψευδομηνυτές

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Νέα αήθης επίθεση Πολάκη ακόμη και στους δικαστές της έδρας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις