Δίκη Folli Follie: Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης

Folli Follie

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η δίκη για το «σκάνδαλο» που έλαβε διεθνείς διαστάσεις πριν πέντε χρόνια με τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie, που φέρεται να έχει κοστίσει πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς η υπόθεση δεν προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οπότε είχε προσδιοριστεί η εκ νέου διεξαγωγή της δίκης.

Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η υπόθεση, καθώς το πρωί προέκυψε ζήτημα με κώλυμα που δηλώθηκε από την εισαγγελέα και δεν έγινε η εκφώνησή της.

Η αίθουσα ήταν από το πρωί κατάμεστη από τους παράγοντες της δίκης, ενώ το «παρών» στο εδώλιο έδωσαν ο ιδρυτής του ομίλου, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του, Καίτη, καθώς και ο γιος τους, Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Πατέρας και γιος θεωρούνται βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για την οποία δικάζονται συνολικά 10 κατηγορούμενοι, καθώς τους αποδίδεται η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επί σειρά ετών και μέσω θυγατρικών του Ομίλου FF Group στην Ασία, εμφάνιζε μέσω εικονικών συναλλαγών και πλαστών τραπεζικών δεδομένων, εύρωστη εικόνα της εταιρείας, παραπλανώντας επενδυτές. Η δικογραφία αναφέρει πως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης καρπώνονταν τεράστια κέρδη από τη χειραγώγηση της μετοχής της Folli Follie, που εν συνεχεία «νομιμοποιημένα» κατέληγαν στην οικογενειακή περιουσία και σε ξένους λογαριασμούς.

Η δίκη προσδιορίστηκε να ξεκινήσει σήμερα μετά από αναγκαστική αναβολή της εκδίκασης τον περασμένο Δεκέμβριο, που είχε αποφασίσει το δικαστήριο λόγω της αποχής των δικηγόρων για ζητήματα που αφορούσαν την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης εμπλεκομένων σε υποθέσεις δράσης συμμορίας, κινητοποίηση που συνεχίζεται ως τα τέλη του μήνα. Για την εκδίκαση της υπόθεσης έχουν δοθεί άδειες στους συνηγόρους από τον ΔΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι οι δύο γιοι του «εγκεφάλου» της απαγωγής και δολοφονίας

Αθώος ο 63χρονος: Τα έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι τα χάπια ανήκαν στον αδερφό του [Αποκλειστικό]

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις