Δεν έλαβε πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας ο Αλ. Γεωργούλης σύμφωνα με την Βελγίδα συνήγορό του

Γεωργούλης

Ως λυπηρό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι οι καταγγελίες κατά του Αλέξη Γεωργούλη δημοσιοποιήθηκαν  ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα η βελγίδα συνήγορός του Ολιβιά Βένετ σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δεν έλαβε πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας ο Αλέξης Γεωργούλης, καθώς σύμφωνα με την κ. Βένετ  η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Στις αρχές Απριλίου 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε, με αφορμή αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για πράξεις άσεμνες που φέρεται να έγιναν τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται επίσημα. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει από κάθε άποψη τις κατηγορίες της κυρίας Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να χυθεί κάθε φως σε αυτή την υπόθεση. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για να αποδείξουν την αλήθεια. Μέσω των δικηγόρων του έχει ζητήσει να τον ακούσουν οι ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να εξηγήσει τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει την απάντηση στο αίτημα αυτό, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για το χρονοδιάγραμμα αυτής της έρευνας και λυπάται βαθιά. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις 3 χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

Ο κ. Γεωργούλης και η συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβα: Ο Γεωργούλης γνώριζε από τις αρχές Απριλίου για την καταγγελία Χρονοπούλου, λένε οι δικηγόροι του

Δίκη για το Μάτι – Αντιστράτηγος εα Α. Γκουρμπάτσης: «Μιλάμε για τη δεύτερη φωτιά σε θύματα στον κόσμο τον 21ο αιώνα»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις