Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά για τη δολοφονία της Νικολέττας – «Έβριζε τον Μωάμεθ και νευρίασα»

Νικολέτας
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Ο 22χρονος Πακιστανός, φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της 17χρονης φίλης του Νικολέττας στο Περιστέρι, οδηγείται στον Εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022. Συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Ασφάλεια Αττικής ο 21χρονος που αναζητούνταν ως ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 17χρονης συντρόφου του, Νικολέτας στο Περιστέρι και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 23χρονο πακιστανικής καταγωγής, που τον Αύγουστο του 2022, σκότωσε την 17χρονη Νικολέττα στο Περιστέρι.

Του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.


Ο πατέρας του θύματος με το που αντίκρισε τον κατηγορούμενο του φώναξε: «Μην κοιτάς καθόλου ρε να σαπίσεις στη φυλακή!».

Όταν τον έβγαλε από την αίθουσα ένας αστυνομικός ο πατέρας της 17χρονης παραμιλούσε και έλεγε: «Να την χάσω σε τροχαίο το καταλαβαίνω αλλά να την χάσεις με αυτόν τον τρόπο; Να σου την στραγγαλίσουν;»

Ακροαματική διαδικασία

Ο πατέρας της άτυχης Νικολέττας κλαίγοντας κατέθεσε στο δικαστήριο λέγοντας πως ο κατηγορούμενος ζήλευε την κόρη του, ενώ ξεσπώντας φώναξε πως επιθυμεί την ισόβια καταδίκη του ανθρώπου που σκότωσε το παιδί του.

«Στις αρχές του καλοκαιριού του 2022 έμαθα για τη σχέση της κόρης μου. Μου είπαν ότι είναι Πακιστανός, έφερα αντιρρήσεις, έλεγα δεν είναι κορίτσι μου οι άνθρωποι αυτοί για εμάς, συγνώμη για τη φράση, αυτοί τις γυναίκες τις βλέπουν σαν ζώα. Ήθελε και το έκανε, θέλω να μη δει στον ήλιο μοίρα, να μη δει τον ήλιο ποτέ, ισόβια να είναι ισόβια», είπε ο πατέρας.


Η αδερφή της άτυχης Νικολέττας όσο κατέθετε στο δικαστήριο δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

Πρ.: Μαζί με εσάς και τη μητέρα σας;

Αδερφή: Ναι. Δεν είχε δείξει κανένα σημάδι να είναι βίαιος, ποτέ. Είχε καλή σχέση με την αδερφή μου, αλλά πολλή ζήλεια. Την παρακολουθούσε στη δουλειά, δεν την άφηνε να βγει με φίλους. Αυτό συνέβαινε συνέχεια. Εγώ κοιμήθηκα σε μια φίλη. 2-3 το μεσημέρι ξύπνησα αλλά είδα στο instagram ότι είχαν διαγράψει όλες τις φωτογραφίες και οι δυο και άρχισα να παίρνω τηλέφωνα την αδελφή μου και δεν απαντούσε.

Στη συνέχεια επέστρεψα στο σπίτι με ένα φίλο μου χτυπούσα τα κουδούνι αλλά δεν μου απαντούσε, προσπάθησα να μπω στο σπίτι από το μπαλκόνι . Μπήκα στο σπίτι και είδα την αδελφή μου χωρίς τις αισθήσεις της. Δεν εχω δει ξανά στη ζωη μου πεθαμένο … καλέσαμε το ασθενοφόρο …Εγώ πιστεύω ότι το έκανε από ζήλεια γιατί εκείνη την ημέρα είχαν έρθει δυο παιδιά στο σπίτι και αυτός αυτά τα παιδιά δεν τα ήθελε.

Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός το έχει κάνει γιατί μέσα στο σπίτι δεν ήταν τα πράγματα του . Μια εβδομάδα πριν η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει : Μαμά περίμενε μια εβδομάδα και θα τον χωρίσω … Στην αδελφή μου της το έλεγαν και οι συνάδελφοι της στη δουλειά ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για εκείνη .

Πρ.: Είχατε δει να της φέρετε βίαια;

Αδερφή: Στη σεξουαλική πράξη ήταν βίαιος

Πρ: Θεωρούσατε ήταν καλός για σχέση ;

Μάρτυρας: (Αυτός που βρήκε πρώτος την Νικολέττα ):
Δούλευα στο ίδιο μαγαζί με την θανούσα και την μητέρα της . 7 μήνες γνώριζα την Νικολέττα. Η μητέρα της το απόγευμα μου είπε να πάω στο σπίτι γιατί η Νικολέττα άργησε …

Πήγα στη δουλειά και η μητέρα της μου είπε ότι δεν έχει έρθει στη δουλειά και μου ζήτησε να πάω να χτυπήσω στο σπίτι . Όντως πήγα χτύπησα πολύ έντονα αλλά δεν απάντησε κανείς … εκείνη την ημέρα πήγα τρεις φορές και πήγα και με άλλον συνάδελφο . Μπαίνοντας στο σπίτι – δεν είχα μπει ξανά- … πρώτα μπήκα στην κουζίνα μετά έψαχνα τα δωμάτια είδα τα πόδια της … Μετά ήρθε η Αναστασία και φώναζε ασθενοφόρο …

Μάρτυρας – (φίλη Νικολέττας)

Τις γνώρισα όταν ήρθαν από τη Βέροια και έκανα πιο πολύ παρέα με την Νικολέττα .
Εμένα δεν μου άρεσαν οι παρέες της και απομακρύνθηκα . Είχα συναναστραφεί κάποιες φορές δεν μου άρεσε και απομακρύνθηκα . Πήγα από την Νικολέττα να την δω μαζί με τον φίλο μου και περίμενα να τελειώσει την δουλειά . Θυμάμαι ότι μου είχε πει πως θέλει να τον χωρίσει. Νομίζω τσακωνόντουσαν και ήθελε να χωρίσει. Μου είχε πει ότι είχε πάρει την απόφαση, όμως, όπως είχε πει και στη μητέρα της ήθελε, λίγο χρόνο. Εγώ το έμαθα την επόμενη μετά το πρωί, πήγα από το σπίτι της να δω, δεν βρήκα κανέναν.

Εισαγγελέας: Το ότι θέλει να χωρίσει το είχε πει σε εσάς;

Μάρτυρας: Το είχε πει σε εμένα. Μου έλεγε θέλω χρόνο για να τον χωρίσω.

Κατηγορούμενος: Με έβριζε, έβριζε και τον Μωάμεθ και νευρίασα

Ο 23χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ήταν σε σχέση με την 17χρονη 1μιση χρόνο και πως δεν τη ζήλευε. Μάλιστα είπε πως συμβίωναν ειρηνικά με την αδερφή και τη μητέρα της στο Περιστέρι. Σύμφωνα με εκείνον ο καυγάς ξεκίνησε από μία διαφωνία τους κατά την οποία το θύμα του ζήτησε να γίνει χριστιανός.

Κατηγορούμενος: Την Νικολέτα την γνώρισα 1.5 χρόνο πριν το περιστατικό. Μου είπε ότι είναι έγκυος και την πήρα από το χωριό και ήρθαμε Αθήνα.

Πρ: Δικό σας ήταν το παιδί;

Κατηγορούμενος: Δεν ήταν. Έτσι μου είπε. Ο αδερφός μου είπε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε όλοι μαζί. Βρήκαμε σπίτι με τη μάνα της και την αδερφή της και αρχίσαμε να μένουμε μαζί.

Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ούτε με τη μάνα ούτε με την αδερφή. Αγαπιόμασταν. Θέλαμε σοβαρή σχέση, δεν είχα ζήλια, μόνο την πρόσεχα. Ποτέ Δεν την παρακολουθούσα στη δουλειά όπως ακούστηκε. Δεν χρειαζόταν, σε κάθε διάλειμμα με έπαιρνε βιντεοκλήση.

Πρόεδρος: Σας είπε ποτέ να χωρίσετε?

Κατηγορούμενος: Όχι μόνο εγώ το είχα πει για πλάκα. Μου είπε έλα να κάνουμε ναργιλέ , μιλήσαμε και κοιμήθηκε. Εγώ ξύπνησα για να τη ρωτήσω αν θα πάει τη δουλειά. Μου είπε ότι θα πάει. Μετά μιλήσαμε και της είπα για την απόφαση που μου μπήκε για να αφήσω την Ελλάδα. Της το είπα και της ζήτησα να πάω Ιταλία για να βγάλω τα χαρτιά μου. Αυτή μου είπε ότι δεν χρειάζεται. Μου είπε ότι αν γίνεις χριστιανός, θα μπορώ να βγάλω χαρτιά. Της είπα ότι δεν χρειάζεται. Μου είπε ότι έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους.

Πρ: Πόσο καιρό είχατε σχέση;

Κατηγορούμενος: 1.5 χρόνο

Πρόεδρος: Πριν από σας με ποιον είχε δεσμό;

Κατηγορούμενος: Με μουσουλμάνο

Πρ: Άρα πως είχε πρόβλημα;

Κατηγορούμενος: Δεν είχε πρόβλημα. Κάποιος τη νευρίασε. Κάποιος κάτι της είπε.

Πρ.: Ξαφνικά ξύπνησε και σας είπε ότι δεν της αρέσουν οι μουσουλμάνοι;

Κατηγορούμενος: Ήθελε να κάτσουμε να φτιάξουμε χαρτιά. Της έλεγα ότι έχω αφήσει την οικογένειά μου … Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και άρχισε να βρίζει το Μωάμεθ.
Την έσπρωξα από το κρεβάτι της λέω κάτσε εκεί μετά με έβριζε και μετά έβριζε και τον Μωάμεθ και εκείνη την ώρα νευρίασα και εγώ την έπιασα από το λαιμό λέω ποιος σου λέει τέτοιες μ…. τόση ώρα σε ακούω.

Πρόεδρος: Με ποιο χέρι την πιάσατε από το λαιμό;

Κατηγορούμενος: Με το δεξί!

Πρόεδρος: Της κάνατε κεφαλοκλείδωμα;

Κατηγορούμενος: Ναι. Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει συγνώμη. Μου έπιασε το χέρι και μου λέει άσε με. Εκείνη την ώρα δεν την άφησα και της λέω ζήτα συγγνώμη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα. Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι.

Πρ. Λέτε ότι είναι ατύχημα, εκείνη την στιγμή καταλάβατε ότι είναι νεκρή;

Κατ. Εγώ την άλλη μέρα πήγα Θεσσαλονίκη γιατί εμένα πολύ καιρό στη Θεσσαλονίκη, πήγα για να μην είμαι κοντά της. Μόλις έμαθα την άλλη μέρα. Η μάνα της ήταν σαν μάνα μου και ντρεπόμουν. Εγώ εκείνη την ώρα όταν έμαθα ότι είναι νεκρή είναι σαν να έχω σκοτώσει τον εαυτό μου.

Πρ. Εσείς εκείνη την ώρα γιατί δεν ενημερώσατε το ασθενοφόρο να έρθει;

Κατ. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος.

Πρ.: Σε τι ενέργειες προβήκατε μετά;

Κατ: Πήρα τα πράγματα έφυγα από το σπίτι πήγα στον αδερφό μου να πάρω λίγα χρήματα από αυτόν ζήτησα 100 μου έδωσε 50, μετά έφυγα και πήγα σταθμό Λαρίσης. Δεν είχα να μείνω κάπου με τον αδερφό μου είχα τσακωθεί. Δεν είχα να μείνω με κανέναν στη Θεσσαλονίκη είχα κάποιους φίλους που μπορούσα να μείνω μαζί τους.

Πρ.: πότε μάθετε ότι είναι νεκρή η Νικολέττα;

Κατ. Την άλλη μέρα, από τον πατέρα μου. Έμαθα από το Ίντερνετ ότι είναι νεκρή εκείνη την ώρα πήρα τηλέφωνο τον πατέρα. Του είπα έγινε ένα λάθος από εμένα ρώτησε τι έγινε τους είπα για τη Νικολέττα, νευρίασε και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα ένα πακιστανό που κάνει δουλειά για μετανάστες του λέω θέλω να φύγω από εδώ και μου είπε φεύγουν κάποιοι αν θες να φύγεις μαζί τους.

Πρόεδρος: Η Νικολέττα σας είπε ότι θέλει να χωρίσετε;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν μου το είπε

Πρ. :Θυμάστε πόση ώρα τη σφίγγατε από το λαιμό;

Κατηγορούμενος: Όχι!

Κατηγορούμενος: Ήθελα να ζητήσω συγνώμη από εσάς και την οικογένεια ξέρω δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις