Δ. Λιγνάδης: Σε φθόνο και αντιζηλία αποδίδει τις καταγγελίες εναντίον του – Δείτε το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας που κατέθεσε ο Α. Κούγιας(βίντεο)

Προθεσμία για αύριο το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί πήρε από την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του απέδωσε σε αντιζηλίες και σε φθόνο τις καταγγελίες εναντίον του εντολέα του. Επίσης ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, αναφέροντας ότι ο εντολέας του δεν εκλήθη να δώσει εξηγήσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στάθης Μπαλτάς

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση από τις μηνύσεις των φερόμενων παθόντων, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε ο κ. Κούγιας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοκουμέντο: Η αίτηση Λιγνάδη να εξεταστεί από την εισαγγελία προτού καταστεί κατηγορούμενος

 

Αλέξης Κούγιας: Υπέβαλε αίτηση ακύρωσης της προανακριτικής διαδικασίας(βίντεο)

 


 

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός,εκδότης της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” και διευθυντής των ereportaz.gr /dikastikoreportaz.gr ,μιλώντας στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα”, σχολίασε το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας που υπέβαλλε ο Αλέξης Κούγιας ,συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το dikastikoreportaz.gr εξασφάλισε την αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας που υπέβαλλε ο Αλέξης Κούγιας μέσω της οποίας επιχειρεί να αποδομήσει το κατηγορητήριο και τις καταθέσεις μηνυτών και μαρτύρων:

«Σύμφωνα με τις δικονομικές διατάξεις, προκαλείται απόλυτη ακυρότητα, όταν ο φερόμενος πως διέπραξε οποιαδήποτε πράξη, είτε πλημμέλημα είτε κακούργημα, δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προπφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση» υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Ισχυρίζεται ότι τις επίμαχες ημερομηνίες που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις, δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, μάλιστα, αύριο πριν τις 2.30 το μεσημέρι που θα ξεκινήσει η απολογία του, θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν το άλλοθί του. Ο Λιγνάδης, πάντως, δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού, αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Η εισαγγελία

Την ίδια ώρα, σημαντικές καταγγελίες ερευνά η εισαγγελία οι οποίες έχουν φτάσει ενώπιών της από το ΣΕΗ. Οι φάκελοι αυτοί κατατέθηκαν σήμερα στην εισαγγελία από τον Π. Τσαρούχα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσαρούχας κατέθεσε διψήφιο αριθμό καταγγελιών για κατηγορίες, που σχετίζονται με την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας.

Μεταξύ αυτών των φακέλων υπάρχουν, ωστόσο, και δυο με τρεις σοβαρές καταγγελίες κακουργηματικού βαθμού, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών φέρεται να είναι κατά βάση πλημμεληματικές και ίσως παραγεγραμμένες.

Αυτές οι δυο τρεις κατηγορίες πάντως που ερευνά η εισαγγελία στρέφονται κατά τουλάχιστον 2 πρόσωπα και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ανεξάρτητα από το αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής του ή όχι.

Φωτό: Protothema.gr

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις