Χρυσές Θυρίδες: Οι δύο «συναντήσεις» του Γκουρούση µε το θύµα και το «Μοιραίο παιχνίδι»

Γκουρούσης

Με ισχυρές ενδείξεις ότι τέλεσε τη ληστεία-μαμούθ στις «χρυσές θυρίδες», όπου απλοί πολίτες αλλά και εξέχοντα μέλη της αποκαλούμενης «καλής κοινωνίας» φυλάγουν οικογενειακά κειμήλια, μετρητά, χρυσές λίρες και πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα, γνωστού τραπεζικού καταστήματος στο Ψυχικό, είναι ελεύθερος, εδώ και μερικές ημέρες, ο επιχειρηματίας Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της εθνικής μανικιουρίστας Τέτας Καμπουρέλη.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Τι αναφέρει η διάταξη του ανακριτή που αποφυλάκισε τον σύζυγο της Τέτας Καμπουρέλη

Οι δύο συμπωματικές «συναντήσεις» με ένα από τα θύματα στην τράπεζα του Ψυχικού και το «Μοιραίο παιχνίδι» που προόριζε για την ΕΡΤ.


Μετά από 13 και πλέον μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές των Τρικάλων, ο 12ος τακτικός ανακριτής έκανε δεκτό το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Ούτως ή άλλως στα τέλη Ιουνίου θα ολοκληρωνόταν το μέγιστο χρονικό διάστημα των 12 μηνών μετά την παρέλευση του οποίου ο Γκουρούσης θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, καθώς η δίκη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Στο διά ταύτα της διάταξης που αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ο δικαστικός λειτουργός επισημαίνει ότι ακόμη και σήμερα υφίστανται «σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου», καθώς από την ανάλυση DNA ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό του στο εσωτερικό κουτί της θυρίδας της Μ.Γ. (σ.σ. ένα από τα θύματα) το οποίο υπό κανονικές συνθήκες είναι μη προσβάσιμο. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, στον Γκουρούση επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος παρουσίας τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Από την πλευρά του ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, μέσω της αίτησης που είχε καταθέσει τον Απρίλιο, διατεινόταν για την αθωότητά του, επεσήμανε ότι από την πολύμηνη ανάκριση δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία τα οποία να τον εμπλέκουν με τη ληστεία-μαμούθ, ενώ μέσω του πραγματογνώμονα που όρισε προσπάθησε να αποδομήσει τη σημασία του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο κουτί της θυρίδας της Μ.Γ., ισχυριζόμενος ότι μεταφέρθηκε από την ίδια την ιδιοκτήτρια. Μάλιστα, προσκόμισε στον ανακριτή έγγραφο της τράπεζας το οποίο δείχνει ότι το 2018 και το 2019 είχε σχεδόν… συναντηθεί με το θύμα στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας.

Διάταξη

Η σύλληψη του Βασίλη Γκουρούση πραγματοποιήθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα, τον Μάρτιο του 2021. Είχε προηγηθεί συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές, αλλά και στη γνωστή συστημική τράπεζα (η οποία ομολογουμένως φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης), όταν μερικούς μήνες νωρίτερα τρεις πολύ καλές πελάτισσες-επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι είχε κλαπεί ο «θησαυρός» τον οποίο είχαν αποθηκεύσει στις θυρίδες τους. Βάσει του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε προκύπτει ότι η συνολική αξία των τιμαλφών και των μετρητών που έκαναν φτερά από την τράπεζα του Ψυχικού υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ. Πρόκειται για πανάκριβα ρολόγια Rolex και Cartier, χρυσά δακτυλίδια, αλυσίδες 24 καρατίων, συλλεκτικά κοσμήματα, μονόπετρα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από γνωστούς οίκους, βέρες από μπαγκέτες brilliant κ.λπ. Η πρώτη επιχειρηματίας, Μ.Γ., δήλωσε ότι από το θησαυροφυλάκιο «πέταξαν» 42.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και 46 τιμαλφή τα οποία κοστολογούνται αντί 3.000.000 ευρώ. Ανάμεσά τους ένα γυναικείο ρολόι του γνωστού οίκου Bvlgari, ένα ρολόι Cartier, baignore με brilliant, δύο πεταλούδες Van Cleef και πολλά ακόμη.

Βάσει όσων δήλωσε η δεύτερη παθούσα Α.Μ., εκλάπησαν 1.000.000 ευρώ μετρητά, λίρες Αγγλίας αξίας 5.000 ευρώ και 69 κοσμήματα και τιμαλφή των οποίων η αξία δεν μπορεί να προσδιορισθεί. Μεταξύ εκείνων που ξεχωρίζουν είναι ένα χρυσό δαχτυλίδι οβάλ με μύτες και δεύτερο εσωτερικό με 20 παρόμοιου μεγέθους διαμάντια και ένα μεγαλύτερο κεντρικό διαμάντι, ένα χρυσό ρολόι τσέπης (αντίκα) σε χρυσή σκαλιστή θήκη, μια χρυσή λεπτή αλυσίδα λαιμού με ρουμπίνια και διαμάντια σε τέσσερα στρογγυλά, δύο βέρες γάμου και πολλά ακόμη.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο θύμα, Α.Α., από τη θυρίδα της «εξαφανίστηκαν» 138.000 ευρώ, 18.000 δολάρια ΗΠΑ, 14.700 λίρες Αγγλίας, 16.500 ελβετικά φράγκα κλπ.

Στη διάταξή του ο ανακριτής ξεκαθαρίζει ότι οι ενδείξεις ενοχής του αποφυλακισμένου, πλέον, συζύγου της Τέτας Καμπουρέλη είναι ισχυρές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από την ανάλυση του δείγματος 12 (εσωτερικές ακμές του πλαστικού κιβωτίου εντός της θυρίδας) προέκυψε «μείγμα βιολογικού υλικού, στο οποίο εμπεριέχονται γενετικά στοιχεία» του κατηγορουμένου αλλά και της επιχειρηματία Μ.Γ.

Γκουρούσης

«Μοιραίο παιχνίδι»

Ιδιαίτερο επιβαρυντικές για τον επιχειρηματία στάθηκαν οι δύο επισκέψεις τις οποίες είχε πραγματοποιήσει στο θησαυροφυλάκιο του Ψυχικού στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2020. Από το βιντεοληπτικό υλικό προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ και μάσκα, κρατούσε έναν χαρτοφύλακα ενώ φορούσε και γάντια μίας χρήσεως. Την 21η Οκτωβρίου ο Γκουρούσης έφτασε στην τράπεζα στις 13.37 το μεσημέρι επιβιβαζόμενος σε μια μαύρη μοτοσικλέτα και εισήλθε στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στις 13.43, όπου παρέμεινε για εννέα λεπτά. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συναλλαγή στο εσωτερικό ΑΤΜ του καταστήματος και αποχώρησε στις 14.07. Την επόμενη ημέρα, 22 Οκτωβρίου, μετέβη και πάλι στην τράπεζα, αυτήν τη φορά στις 10.25 το πρωί. Στις θυρίδες, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρέμεινε μόνος του για 13 λεπτά, ενώ εξερχόμενος είχε βγάλει το μαύρο μπουφάν που φορούσε «το οποίο κρατούσε στο δεξί του χέρι, καλύπτοντας πλήρως την τσάντα που έφερε στο ίδιο χέρι».

Συνολικά, λοιπόν, κατά τις δύο επισκέψεις ο Γκουρούσης φέρεται να έμεινε στο θησαυροφυλάκιο 22 λεπτά συνολικά, χρόνος ικανός, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα που πραγματοποίησε αυτοψία, να παραβιάσει με κατσαβίδι (!) τις συνολικά τέσσερις θυρίδες και να τις αδειάσει… Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη θυρίδα που επισκεπτόταν ο Γκουρούσης και ανήκε στον γιο του το μόνο που βρέθηκε ήταν χάρτινοι φάκελοι, μια απόδειξη αγοράς τηλεφώνου, δύο δερμάτινα λουράκια, 29 λαστιχάκια, χειρόγραφες σημειώσεις και τρία δεσμιδόχαρτα! Ο ίδιος πάντως αντέτεινε ότι στη συγκεκριμένη θυρίδα φύλαγε σενάρια σειρών τις οποίες προόριζε για την ΕΡΤ. Μάλιστα, πριν από έναν μήνα προσκόμισε στον ανακριτή την αίτηση την οποία είχε υποβάλει ηλεκτρονικά προκειμένου να συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση για την παραγωγή ενός σίριαλ με τίτλο «Μοιραίο παιχνίδι», καθώς και έγγραφο της εντεταλμένης συμβούλου της ΕΡΤ, Χρύσας Μασούρου, η οποία συνομολόγησε ότι με τον Γκουρούση είχαν γίνει δύο συναντήσεις στις 12 Ιουνίου 2020 και στις 26 Ιουνίου 2020.

Γκουρούσης

Συναντήσεις

Παράλληλα, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο εσωτερικό της θυρίδας της Μ.Γ. μεταφέρθηκε από την ίδια την ιδιοκτήτρια, ο Γκουρούσης παρέδωσε στις δικαστικές Αρχές έναν κατάλογο με τις επισκέψεις τις οποίες είχε πραγματοποιήσει από το 2018 στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο. «…Το πλέον σημαντικό στοιχείο το οποίο προκύπτει σε αντιπαραβολή με τις επισκέψεις της ιδιοκτήτριας είναι ότι τουλάχιστον δύο φορές σε δύο επισκέψεις στη θυρίδα η παθούσα επισκέφθηκε το θησαυροφυλάκιο όχι απλά σε κοντινό χρονικό διάστημα με εμένα ώστε να δικαιολογείται η πιθανή μεταφορά βιολογικού υλικού, αλλά αμέσως μετά από εμένα…», αναφέρει και συνεχίζει: «Την 13η Δεκεμβρίου 2018 επισκέφθηκα τη θυρίδα μου στις 13.46 και η Μ.Γ. εισήλθε αμέσως μετά από εμένα στις 13.57… Την 28η Νοεμβρίου 2019 επισκέφθηκα τη θυρίδα μου στις 13.37 (ήτοι ο τελευταίος πελάτης) και η κυρία Μ.Γ. επισκέφθηκε τη θυρίδα στις 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 08.12 (ήτοι η πρώτη πελάτισσα που εισήλθε το επόμενο πρωινό αμέσως μετά από εμένα που ήμουν ο τελευταίος την προηγούμενη ημέρα)… Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έκτοτε πραγματοποίησε μόλις μία επίσκεψη την 27η Μαΐου 2020 μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου 2020 που διεπίστωσε τη διάρρηξη, γεγονός που ενισχύει έτι περαιτέρω το ενδεχόμενο μεταφοράς και διατήρησης του μεταφερόμενου βιολογικού μου υλικού (το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να διατηρηθεί για πολλά έτη…)». Γκουρούσης


Τα θύματα

Εκτός από τη γνωστή επιχειρηματία Μ.Γ. η οποία ανακάλυψε τη μεγάλη ληστεία στις 13 Νοεμβρίου 2020, ακόμη τρεις γυναίκες έπεσαν θύματα -κατά το κατηγορητήριο- του Βασίλη Γκουρούση. Πρόκειται για τη Χ.Τ., ανιψιά ενός δισεκατομμυριούχου ομογενούς από τη Βενεζουέλα, που μεταξύ άλλων επιχειρεί στην ένδυση και την υπόδηση με 75 πολυκαταστήματα στη Βενεζουέλα, 12 στην Κόστα Ρίκα και άλλες επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο και Ονδούρα. Θύμα έπεσε επίσης και η Κ.Α., πρώην σύζυγος γνωστού Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς και η Α.Μ., η οποία τυγχάνει να είναι και μητέρα γυναίκας πολιτικού που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση.


Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. Τσιάρας: Με την ψηφιοποίηση των επιδόσεων στις ποινικές και πολιτικές υποθέσεις εξασφαλίζεται η πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση

ΣτΕ: Μόνο οι Μεσσήνιοι παραγωγοί της ελιάς Καλαμών μπορούν να αναγράφουν στις συσκευασίες την ένδειξη «Καλαμάτα»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις