Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ: Καλούν σε συγκέντρωση στην Ευελπίδων για τους 8 που απολογούνται για την επίθεση στον Πρύτανη

Πρύτανης

Με αναρτήσεις τους σε σάιτ του αναρχικού χώρου και μακροσκελές κείμενο του στο facebook, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ καλεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο κτήριο 9 της Ευελπίδων όπου πρόκειται να απολογηθούν οι 8 που ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση στον, και την διαπόμπευση του, πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Την Παρασκευή 08/01/2021, στο κτήριο 9 της Ευελπίδων, καλούνται 8 σύντροφοι/ισσες για απολογία σχετικά με την παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΟΠΑ από την ομάδα “Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης” στις 29/10/2020. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι φοιτητές/ριες στην ΑΣΟΕΕ και συμμετέχουν στο σχήμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού της, ενώ άλλοι έχουν συντροφικές σχέσεις με άτομα του στεκιού ή εντάσσονται στον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις διωκόμενους/ες συντρόφους και συντρόφισσές μας. Την Παρασκευή, 08/01 στις 10πμ, ας είμαστε όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Υπενθυμίζουμε η ΕΛΑΣ κατάφερε να προχωρήσει σε ταυτοποίηση 8 ατόμων που επιτέθηκαν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ στις 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους οκτώ άτομα.

«Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού» σημείωσε.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε είναι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και οι τρεις εκτός της σχολής.   Στέκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από τον Λευκό Πύργο – Άτομα έριξαν τον Σταυρό

Φυλακές Χανίων: Εντοπίστηκαν Αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα και σιδεροσωλήνες -Σε εξέλιξη ο πειθαρχικός έλεγχος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις