Άρειος Πάγος: Η Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας εκφράζει την επιθυμία η θέση του κ. Πλιώτα να καλυφθεί από αντεισαγγελέα

σούπερ μάρκετ

Οι εισαγγελείς της χώρας, δια μέσου της Διοικητικής Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εκφράζουν για ακόμη μια φορά την επιθυμία όλων των εισαγγελικών λειτουργών, μετά την αποχώρηση -λόγω συνταξιοδότησης- στην εκπνοή του ερχόμενου Ιουνίου του Βασίλη Πλιώτα, η κενή οργανική θέση η οποία θα υπάρξει να καλυφθεί από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όχι από αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, κατά την τελευταία Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, «οι εισαγγελικοί λειτουργοί εξέφρασαν την ευχή, που είναι και επιθυμία όλων των εισαγγελικών λειτουργών της χώρας, η άμεσα, προσεχώς, προαγωγή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προκύψει από επιλογή μεταξύ των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Όπως επισημαίνει η Διοικητική Ολομέλεια, οι υπηρετούντες σήμερα αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου «ανέρχονται σε ικανό αριθμό, διαθέτουν υψηλό κύρος, στέρεο νομικό υπόβαθρο γνώσεων, μακρά εμπειρία στην άσκηση των ειδικών καθηκόντων αρμοδιότητας εισαγγελικού λειτουργού, καθώς έχουν υπηρετήσει στο ευαίσθητο και σύνθετο πλαίσιο δράσης του Εισαγγελέα για σαράντα περίπου έτη».

Παράλληλα, υπογραμμίζει η Ολομέλεια ότι η Πολιτεία «δεν πρέπει να παραγνωρίσει το μέγεθος της προσφοράς των εισαγγελικών λειτουργών», αντίθετα, «πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ομοιόβαθμο των δικαστικών λειτουργών όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης και να μη αποθαρρύνει τους εισαγγελείς στο έργο τους, στερώντας τους την προσδοκία θεσμικής ανέλιξης μέχρι και την ανώτατη θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας».

πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 29χρονος μαέστρος που είχε κατηγορηθεί για παρενόχληση ανήλικων

ΣτΕ: H «Ταυτότητα Κτιρίου» παραμένει στον έλεγχο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις