Απόστολος Λύτρας: Γιατί δεν ανέλαβα την Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι αποκάλυψε

Λύτρας

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος υπήρξε νομικός σύμβουλος του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Όπως είπε στον Alpha, με το που έμαθε πως ο Μάνος Δασκαλάκης διαφοροποιείται και του ανακοίνωσε πως δεν θα στήριζε τη Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο πριν τη σύλληψή της για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της κόρης τους Τζωρτζίνας, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με την υπόθεση.

«…είναι αδίκημα να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις από δύο ανθρώπους οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δικαστήριο. Άρα από τη στιγμή που ξέρω πράγματα δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στοιχεία του ενός εις βάρος του άλλου. Το ξέρανε και οι δύο γιατί το είχαμε συζητήσει. Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα από τον σύζυγό ότι δεν θα στηρίξει την Ρούλα, εγώ δήλωσα ότι παραιτούμαι», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και για τους δύο γονείς στοιχεία πιθανόν επιβαρυντικά, κατά την άποψή τους.

Ο κ. Λύτρας ήταν αυτός που ενημέρωσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου πως ο σύζυγός της δεν πρόκειται να τη στηρίξει:

«Εγώ ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την Ρούλα πριν συλληφθεί. Μίλησα μαζί της και της εξήγησα ότι ο σύζυγός της δεν θα την στηρίξει οπότε θα πρέπει να παραιτηθώ. Εάν η κατάσταση που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα δεν αλλάξει, κάποια στιγμή η Ρούλα με τον Μάνο θα βρεθούν αντιμέτωποι. Αυτός είναι και ο λόγος που παραιτήθηκα. Δεν παραιτήθηκα φοβούμενος την κατάσταση, ούτε για κάτι άλλο… Είχα μιλήσει και με τον άλλο δικηγόρο για λογαριασμό του συζύγου. Αφού τους εκπροσωπούσα και τους δύο δεν μπορώ να μπω σε τέτοια διαδικασία. Θεωρώ ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι και γι αυτό παραιτήθηκα».

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε και στην υπόθεση προτού αυτή πάρει την τροπή που πήρε μετά την αποκάλυψη της χορήγησης της κεταμίνης στη Τζωρτζίνα:

«Στο θέμα αυτό υπήρχαν σίγουρα πολλές δημοσιογραφικές υπερβολές. Το θέμα που απασχολούσε ήταν να δούμε αν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από αυτά που λέγανε μιλάγανε για ασφυξία. Εμείς είχαμε κάνει επαφές με διάφορους γιατρούς, είχαμε τον φάκελο του κοριτσιού στα χέρια μας και άλλα στοιχεία από τα οποία δεν προέκυπτε η ασφυξία. Δεν γνωρίζαμε για δηλητήρια κι ουσίες. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν όμως. Δεν περίμενα ότι θα βρεθεί κάποια ουσία. Τα επιχειρήματα ήταν πειστικά και από τις οικογένειες των δύο παιδιών. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα, είναι με ποιον τρόπο χορήγησε η Ρούλα, αυτή την ουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο της νοικοκυράς

Πάτρα -Ρούλα Πισπιρίγκου: Με δύο δικηγόρους τη Δευτέρα στην ανακρίτρια – Τι είναι η κεταμίνη;

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις