Απολογήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης: «Μου κατέστρεψαν τη ζωή, δεν θα ξαναβρώ δουλειά»

Απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις, ο Μένιος Φουρθιώτης για τις επιθέσεις που είχε δεχθεί στο σπίτι του στο Διονύσου το 2021.

Δεκαεπτά μήνες μετά την είδηση της προφυλάκισης του για «στημένες» επιθέσεις έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο, ο Μένιος Φουρθιώτης έδωσε τη δική του εκδοχή για την υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που βρίσκεται κατηγορούμενος μαζί με 3 ακόμη άτομα.

 


Ο κατηγορούμενος παρουσιαστής αρνήθηκε πλήρως τις κατηγορίες, εξηγώντας ότι το τηλέφωνο μέσω του οποίου φέρεται να συνεννοήθηκε με τους συγκατηγορούμενους του, δεν είναι δικό του. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά και κόμματα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Βρυώνης μεταβίβασε το σταθμό για να τον χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά ήταν για να μη μιλήσω για τον υπουργό Επικρατείας και να μην μπλέξει ο Βρυώνης και ο Φλαμπουράρης. Και ο Βρούτσης αφού έφυγε από το υπουργείο, τέσσερις μήνες μετά βγήκε να πει ότι τον απείλησα με μπράβους».

Ο παρουσιαστής διαμαρτυρήθηκε και για τους όρους που του επιβλήθηκαν όταν έγινε άρση της προσωρινής του κράτησης. «Με άφησαν 17 μήνες άνεργο. Που αλλού στον κόσμο μπαίνει περιοριστικός όρος για απαγόρευση παρουσίασης τηλεοπτικών εκπομπών; Βοήθησα τόσο κόσμο δούλεψα τόσες ώρες και βρέθηκα σε ένα κελί στον Κορυδαλλό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καταστρέφονται έτσι ζωές. Γιατί για μένα είναι μη αναστρέψιμη η βλάβη. Το ξέρετε ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά; Με αποδείξεις μου κατέστρεψαν τη ζωη κι είμαι 37. Ενδιαφέρει κανέναν αυτό; Όχι δεν ενδιαφέρει», ανέφερε.

Πρόεδρος: Ποια η σχέση σας με τους συγκατηγορούμενους σας;

Μάρτυρας: Ήταν υπάλληλος ο ένας του Βρυώνη από 2012-13. Όταν σταμάτησε την εταιρεία ζήτησα από Βρυώνη να μου προτείνει κάποιους για τη φύλαξή μου και τη φύλαξη του σπιτιού μου. Μου πρότεινε τον συγκεκριμένο κι έτσι ξεκίνησε συνεργασία. Ούτε φίλοι είμαστε ούτε εχθροί. Σε αυτόν ζήτησα να φέρει κι έναν ακόμη συνεργάτη για να καλυφθεί το ωράριο. Δούλευα από 7 έως 1 βράδυ.

Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών προχώρησαν όλοι οι κατηγορούμενοι, με τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι πυροβόλησε προς την πλευρά των αστυνομικών να λέει: «Δεν έχω καταλάβει το λόγο που βρίσκομαι εδώ. Εργάζομαι 11 χρόνια για τον Βρυώνη. Εκεί γνώρισα τον Φουρθιώτη. Δεν ξέρω ούτε για πυροβολισμούς, ούτε για βόμβες, ούτε έχω τέτοια ειδικότητα».

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή για τις 11 Οκτωβρίου, προκειμένου ο εισαγγελέας της έδρας να διατυπώσει την πρόταση του σχετικά με την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις