Αποκλειστικό: Μήνυσε τον εαυτό του για να αποδείξει ότι δεν είναι βιαστής!

φοιτητής

Μια πρωτοφανής υπόθεση στα δικαστικά χρονικά της χώρας απασχολεί -εδώ και λίγες ημέρες- τις εισαγγελικές Αρχές. Νεαρός φοιτητής σε πανεπιστήμιο της Περιφέρειας μήνυσε τον εαυτό του για το αδίκημα του βιασμού προκειμένου να αποδείξει, όπως λέει, ότι δεν είναι ελέφαντας!

Του Πέτρου Κουσουλού

Πρωτοφανής υπόθεση με πολιτικές προεκτάσεις και πρωταγωνιστή νεαρό φοιτητή − Αυτοκαταγγέλθηκε προκειμένου να «απαντήσει» σε όσα του προσάπτουν δύο νεαρές γυναίκες!


Ουσιαστικά αυτό το οποίο επιζητεί μέσω της συγκεκριμένης, πρωτόγνωρης, κίνησης είναι να του ασκηθεί δίωξη, να παραπεμφθεί σε ανακριτή και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο προκειμένου να αποκαλυφθεί ότι είχε συναινετικές επαφές με δύο φοιτήτριες που τον καταγγέλλουν και ότι δεν είναι κακοποιητικό στοιχείο.

Η υπόθεση έχει πλούσιο παρασκήνιο και πολιτικές προεκτάσεις. Ο εν λόγω καταγγελλόμενος και καταγγέλλων του ίδιου του του εαυτού έχει πλούσια ακτιβιστική δράση, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ανήκει ενεργά σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε διάφορα ζητήματα των νέων αλλά και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Στενό συγγενικό του πρόσωπο μάλιστα είναι στενός συνεργάτης πρωτοκλασάτου πολιτικού, ενώ από την άλλη πλευρά το πρόσωπο που κινεί τη συγκεκριμένη καταγγελία σε βάρος του ανήκει σε μία από τις οργανώσεις που επίσης προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια. Το πλέον παράδοξο είναι ότι προτού προβεί στη συγκεκριμένη δικαστική κίνηση ο φοιτητής, οι δύο κοπέλες οι οποίες φέρονται να είχαν κακοποιηθεί δεν είχαν καταφύγει στις αρμόδιες Αρχές. Αυτό που είχε γίνει ήταν η αποστολή ενός email στο Πανεπιστήμιό του αλλά και στους Οργανισμούς που είναι μέλος, το οποίο τον φωτογράφιζε ως βιαστή και κακοποιητή.

Καταγγελία

Στην καταγγελία η οποία διακινήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου καταγράφεται ότι ο φοιτητής «έχει επανειλημμένα προχωρήσει σε ψυχολογικά κακοποιητικές συμπεριφορές έως και σεξουαλικές πράξεις χωρίς συναίνεση» σε βάρος των δύο γυναικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά την πρώτη καταγγέλλουσα αναφέρεται σε δύο περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2021, το πρώτο ενώ εκείνη κοιμόταν και το δεύτερο ενώ είχε πιει και δεν ήταν νηφάλια. Από την άλλη πλευρά η δεύτερη καταγγέλλουσα, όπως αναφέρεται στο email, φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού τον Αύγουστο του 2021 ενώ ο φοιτητής αγνοούσε τις παρακλήσεις της να σταματήσει. Μάλιστα στο καταγγελτικό μήνυμα αναφέρεται ότι υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας, η οποία το ίδιο βράδυ βρήκε τη φοιτήτρια να κλαίει με αναφιλητά στο πάτωμα μιας τουαλέτας, καθώς και ότι στη συνέχεια το θύμα υπέστη κατάθλιψη και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Καταλήγοντας οι συντάκτες του συγκεκριμένου μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον υποκριτικό και σκανδαλώδες ένα τέτοιο άτομο» να είναι ενεργό μέλος ανθρωπιστικών οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα των γυναικών, ζητώντας την αποπομπή του.

«Ψεύδη»

Στη μήνυση που κατέθεσε από την πλευρά του ο φοιτητής και αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» κάνει λόγο για ψεύδη τα οποία έχουν ως σκοπό να τον δυσφημήσουν και να τον καταστρέψουν. Ο ίδιος κάνει λόγο για ανυπολόγιστη βλάβη την οποία έχει υποστεί καθώς το συγκεκριμένο μήνυμα-καταγγελία εστάλη και στην πολιτική οργάνωση που ανήκει, ενώ διακινήθηκε και στην πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα. Στο πολυσέλιδο δικόγραφο της μήνυσης με την οποία εγκαλεί τον εαυτό του (για βιασμό) και τις κοπέλες για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κάνει λόγο για μια «άλλη αλήθεια».

Όπως αναφέρει, την πρώτη καταγγέλλουσα τη γνώρισε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στην πόλη όπου φοιτά, ενώ το καλοκαίρι του 2021 τη ρώτησε εάν ήθελε να λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στο εξωτερικό, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μετά το πέρας του προγράμματος αποφάσισε με την καταγγέλλουσα και ακόμη μία φίλη τους να παραμείνουν για λίγες ακόμη ημέρες στη χώρα του εξωτερικού. Ενοικίασαν ένα μικρό σπίτι και κοιμούνταν και οι τρεις σε ένα κρεβάτι το οποίο υπήρχε. «Χαρακτηριστικά θυμάμαι τη Δ. να λέει ότι είμαι από τους λίγους άντρες που νιώθει άνετα να κυκλοφορεί στο σπίτι και να είναι στο ίδιο κρεβάτι…» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τον Νοέμβριο του 2021 κανόνισε να πάει μαζί με την καταγγέλλουσα και ακόμη κάποιους φίλους τους για διακοπές στο εξωτερικό. Εκεί όπως λέει, η νεαρή φοιτήτρια ήταν εκείνη που τον προσέγγισε σεξουαλικά. «…Ένα βράδυ όταν πέσαμε για ύπνο ήρθε στη δική μου πλευρά του κρεβατιού και με αγκάλιασε. Δίχως να έχω την αίσθηση πόση ώρα πέρασε, αρχίσαμε να χαϊδεύουμε ο ένας τον άλλον. Πέραν αυτού δεν έγινε κάποια άλλη πράξη…».

Μάλιστα ο φοιτητής ισχυρίζεται ότι το τελευταίο βράδυ αγκαλιάστηκε και φιλήθηκε και πάλι με την καταγγέλλουσα, ενώ υποστηρίζει ότι η σχέση τους συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή του στην Αθήνα. «…Από όσα είχαμε συζητήσει και από τις δραστηριότητες και την παρέα που κάναμε, εγώ αντιλαμβανόμουν ότι θα ήμασταν απλώς φίλοι που θα μπορούσαν να κάνουν μερικές φορές σεξ…». Μάλιστα καταλήγει ότι στα τέλη Νοεμβρίου 2021 η καταγγέλλουσα ήρθε απροειδοποίητα στο σπίτι του και είδαν μια ταινία στο Νetflix. «…Μετά αρχίσαμε να ακουμπάμε ο ένας τον άλλον χαϊδεύοντας αρχικά σώμα και μηρούς. Ακολούθως φιληθήκαμε και μεταφερθήκαμε στο κρεβάτι. Βγάλαμε τα ρούχα μας και ακολούθησε το ίδιο μοτίβο με την τελευταία φορά. Λίγο αργότερα όμως με πρωτοβουλία της μου έκανε στοματικό έρωτα… Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ήρθαμε σε σωματική επαφή. Μαζί δεν κάναμε ποτέ ολοκληρωμένο σεξ…».

Δεύτερη καταγγελία

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη καταγγέλλουσα αναφέρει ότι τη γνώρισε την άνοιξη του 2021 και την προσκάλεσε στο ίδιο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Όπως αναφέρει στη μήνυσή του, η καταγγέλλουσα από την πρώτη ημέρα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκείνον και ήταν υπέρ το δέον φιλική. Όπως ισχυρίζεται, ένα από τα βράδια και ενώ βρίσκονταν σε ένα μαγαζί με την υπόλοιπη παρέα κάθισαν σε ένα περβάζι. «…Ανέβηκε επάνω μου και ακούμπησε το χέρι της στο παντελόνι μου. Εγώ έπιασα το στήθος της, έπειτα ξεκούμπωσα το παντελόνι μου και ξεκινήσαμε σεξουαλική πράξη… Όσο ήταν επάνω μου έγδαρε έντονα το πόδι της στο πέτρινο παγκάκι της πλατείας… Τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν κάναμε σεξ καθημερινά συνολικά τρεις φορές…», λέει στη μήνυσή του και συνεχίζει: «… Παρατήρησα ότι δεχόταν κάποια τηλεφωνήματα που την έκαναν να ταράζεται έντονα. Συνομιλητής της ήταν ο φίλος της με τον οποίο είχαν χωρίσει τον Μάρτιο, πλην όμως την καλούσε κάθε μέρα και της μιλούσε πολύ άσχημα ζητώντας να απολογηθεί σε αυτόν… Εγώ της είπα ότι δεν ένιωθα άνετα συναισθηματικά με αυτή την κατάσταση, δεδομένου ότι από τις συχνές συνομιλίες που είχε με τον φίλο της φαινόταν ότι δεν είχε διακοπεί ο δεσμός τους…».

Στη συνέχεια ο νεαρός φοιτητής αναφέρεται και σε άλλες συναινετικές ερωτικές συνευρέσεις που φέρεται να είχε με τη δεύτερη καταγγέλλουσα, επισημαίνοντας ότι δύο ημέρες πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, εκείνη του εξομολογήθηκε ότι τον αγαπά. «Εγώ εκεί ξαφνιάστηκα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω πώς προέκυψε αυτό μέσα σε 1,5 εβδομάδα. Ευγενικά, για να μην την πληγώσω, της είπα και εγώ σε εκτιμώ, αλλά αυτό δεν είναι έρωτας και ούτε βέβαια αγάπη…». Μάλιστα επισημαίνει ότι όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, η φοιτήτρια του έστειλε μήνυμα να πάνε για καφέ και να της προτείνει βιβλία να διαβάσει, αλλά εκείνος απάντησε ότι δεν έχει χρόνο. «… Οι επαφές μου με τις κοπέλες αυτές πραγματοποιήθηκαν όλες με πρωτοβουλία αυτών των ιδίων και συναινετικά… Ενώ λοιπόν καμία επιλήψιμη συμπεριφορά δεν επιδείχθηκε από εμένα και παρά το γεγονός ότι μετά τα συγκεκριμένα ταξίδια οι ίδιες διατήρησαν επικοινωνία και επαφές με εμένα, διαπίστωσα περίπου έξι μήνες μετά την τελευταία επαφή μας στο εξωτερικό και έναν μήνα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με τη Δ. ότι απέστειλαν το συγκεκριμένο email, το οποίο διακίνησε η πρώτη των εγκαλουμένων…» καταλήγει.

Ντοκουμέντα από τη μήνυση που κατέθεσε ο φοιτητής και αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ»

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιματηρό επεισόδιο Πέραμα: Την εξαίρεση της ανακρίτριας ζητεί η οικογένεια Σαμπάνη

Απόφαση βόμβα από το ΣτΕ – «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις