Αποκάλυψη: «Θύλακες» παρακράτους «θρέφουν» τους αντιεμβολιαστές

θεματοφύλακες

Τριάντα πυρήνες στην Αττική και 15 στη Βόρεια Ελλάδα, σχετιζόμενους με κυκλώματα τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, ακροδεξιούς της Βορειοανατολικής Αττικής και του Πειραιά, καθώς και με παραστρατιωτικές οργανώσεις, έχουν τεθεί σε έλεγχο από τις αστυνομικές διευθύνσεις και την ΕΥΠ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», προκύπτει αφανές δίκτυο χρηματοδοτών με στόχο τη διασάλευση της δημόσιας τάξης, τους εκβιασμούς δημοσίων προσώπων και τη γενικότερη πολιτική αναταραχή, ανάλογα με εκείνη των δύο προηγούμενων δεκαετιών.

Του Μιχ. Ι. Ασημάκη

Από το «κόσκινο» της ΕΥΠ και των αστυνομικών διευθύνσεων 30 πυρήνες σε Αττική και 15 στη Β. Ελλάδα, εμπλεκόμενοι και με παραστρατιωτικές οργανώσεις! − Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. επίσης οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και οι «Αυτόχθονες Έλληνες»


Από τα δυσάρεστα γεγονότα στην Πιερία, όπου 11 μέλη των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» άρπαξαν τον διευθυντή του Γυμνασίου, φάνηκε ότι οι ομάδες συγκροτούνται από άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα, προερχόμενα ακόμη και από διαφορετικές περιοχές της χώρας, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ασταθείς ψυχολογικά χαρακτήρες, χαμηλού πνευματικού και εισοδηματικού επιπέδου. Οι κατά τόπους εισαγγελείς έχουν ενημερωθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όχι μόνον εγκυκλίως αλλά και προφορικώς, ότι το προφίλ αυτών των ανθρώπων εύκολα οδηγεί στο συμπέρασμα ψυχιατρικής αντιμετώπισης, ωστόσο το αποτέλεσμα των ενεργειών τους α) συνάδει με δράσεις οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης και β) φανερώνει ότι υπάρχει καθοδηγητής. Κι όχι ένας.

θεματοφύλακες

Οπαδοί του Σώρρα

Στην απολογία του ο ένας από αυτούς, ο οποίος είναι απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι ανακάλυψε το δίκτυο των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», μέσω social media και live videos πριν από έναν χρόνο και από τον Απρίλιο συμμετέχει επίσημα σε συναντήσεις της ομάδας. Στις συναντήσεις αυτές, αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής και οπαδοί του Σώρρα, τους οποίους όμως, όπως υποστηρίζει, κατηγόρησαν και απομόνωσαν οι υπόλοιποι Θεματοφύλακες. Μπαίνοντας στην ομάδα, υπέγραψε μαζί με άλλους την «Ιερή Δήλωση», την οποία τα μέλη είτε την κατέθεταν στην Εισαγγελία είτε σε αστυνομικά τμήματα της γειτονιάς τους. Μάλιστα, είπε ότι στη σύνταξη της Δήλωσης η ομάδα πήρε βοήθεια από γνωστό Έλληνα συνταγματολόγο, ο οποίος έχει κατά καιρούς αμφισβητήσει με δημόσιες δηλώσεις του την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο απόστρατος, στο πλαίσιο δράσης του, έχει προχωρήσει σε καταγγελίες στα δικαστήρια για πράξεις που κατά την κρίση του είναι αντισυνταγματικές. Ερωτηθείς για τα καρτελάκια και τα σήματα που έχει η αυτοαποκαλούμενη Συνταγματική Αστυνομία, απάντησε πως η απόλυτη μειονότητα προχώρησε σε κινήσεις να εκδώσει καρτελάκια με τα ονόματά τους και σήματα της ομάδας. Σύμφωνα με τη δικογραφία του περιστατικού στο οποίο εμπλέκεται, έφερε καρτελάκι με το όνομά του.

Ράπιντ τεστ

Μιλώντας για την έφοδο της «ομάδας» σε διαγνωστικό κέντρο της Κατερίνης (μία ημέρα πριν από το συμβάν με τη «σύλληψη» του καθηγητή), περιέγραψε πως μια γυναίκα που ερχόταν στη συνάντηση είπε πως η κατάσταση έξω από το διαγνωστικό κέντρο ήταν «χύμα». Πηγαίνοντας εκεί, ο απόστρατος είπε πως είδε τα ράπιντ τεστ, θετικά και αρνητικά, να είναι έξω στο τραπεζάκι και το υγειονομικό υλικό που είχε απορριφθεί στον κάδο αφύλακτο, με αποτέλεσμα η ομάδα να ρωτήσει τον υπεύθυνο του κέντρου να του δείξει τα έγγραφα για τη νόμιμη λειτουργία του καταστήματος. «Αυτό ζητήσαμε! Αν έδειχνε σε εμάς τα χαρτιά, θα λέγαμε σε ευχαριστούμε πολύ που μας έδειξες. Είσαι νόμιμος, αλλά βάλε κάποιον να το φυλάει (σ.σ. το υγειονομικό υλικό) ή βαλ’ τα μέσα». Σε ερώτηση με ποιο δικαίωμα ένας πολίτης μπορεί να ζητήσει από έναν άλλο πολίτη να του επιδείξει χαρτιά λειτουργίας, απάντησε πως ως πολίτης αν δεις πράγματα επικίνδυνα, οφείλεις έστω να κάνεις μια ερώτηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ιδιοκτήτης του διαγνωστικού ανέφερε πως οι τέσσερις με την αυτοαποκαλούμενη ιδιότητα της Συνταγματικής Αστυνομίας, του είπαν ότι έχουν αρμοδιότητα βάσει Συντάγματος να ελέγχουν τα πάντα και επέδειξαν προκλητική συμπεριφορά ενώ ο αστυνομικός που ήταν παρών σημείωσε πως η γυναίκα της ομάδας έπιασε με γυμνά χέρια θετικό τεστ κορωνοϊού, θέτοντας την ίδια και τους υπόλοιπους σε κίνδυνο.

Παρακολουθήσεις

Την ίδια ώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί νέους και υφιστάμενους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απ’ όπου δύο κύριες οργανώσεις, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και οι «Αυτόχθονες Έλληνες» διακινούν προπαγανδιστικό υλικό, ενώ αναζητούνται και ίχνη γκρουπαρισμένων τηλεφωνικών επαφών στην εφαρμογή Telegram. Τα κύρια πρόσωπα προέρχονται από τον κύκλο του Αρτέμη Σώρρα και ταυτοποιήθηκαν από συγκεντρώσεις του κόμματός του, το καλοκαίρι του 2015 στην είσοδο του Ηρωδείου, το 2017 στο Εφετείο Πατρών και το 2018 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι, πρώην στρατιωτικοί ή αστυνομικοί που συμμετέχουν σε ακροδεξιές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και της Κοζάνης, όπως ο «Ιερός Λόχος», η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή», ο «Δούρειος Ίππος», ο «Μαύρος Κρίνος» κ.τ.λ.
Από τις έως τώρα έρευνες σε συλληφθέντες των «Θεματοφυλακών» σε Ξάνθη, Πιερία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Πάτρα, έχουν προκύψει επαφές τους με Πορτογάλους, Γερμανούς και με ανθρώπους του ομογενούς ιατρού Μ. Λαμπράκη, άλλοτε συνοδοιπόρου του Σώρρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση στις ΗΠΑ για τη διάθεση του πολύ ισχυρού φαρμάκου οξυκωδόνη (oxycodone). Πιστεύεται ότι πρόκειται για παρεμφερές δίκτυο ανθρώπων που σήμερα προσπαθεί να «ρίξει» στην αγορά πόσιμη χλωρίνη με την ονομασία «MMS, Miracle Mineral Solution» ως αντίδοτο πλήθους ασθενειών, του κορωνοϊού συμπεριλαμβανομένου. Η προώθηση τέτοιων σκευασμάτων γίνεται από αποκαλούμενους «συμβούλους ολιστικής υγείας» στην Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λευκωσία, όπου και η έδρα ή το παράρτημα της προμηθεύτριας εταιρείας.

θεματοφύλακες

Ο βιοσυντονισμός

Σ΄ ένα αντίστοιχο «παιχνίδι», το οποίο βέβαια κοστίζει από 500 έως 850 ευρώ αναλόγως του μηχανήματος που θα επιλέξει να αγοράσει κανείς, έχουν μπει και αρκετοί ημεδαποί και αλλοδαποί «θεραπευτές βιοσυντονισμού». Τα πρώτα «ιατρεία» ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2002 στους Αμπελόκηπους και το Χαλάνδρι το 2002 και πλέον έχουν αναπτυχθεί σε 130 σημεία στην Αθήνα και περίπου 200 σε άλλες πόλεις. Ο «Ρώσος», ένα εντελώς αμφιλεγόμενο πρόσωπο της ιατρικής κοινότητας, θεωρείται «ενορχηστρωτής» της εξάπλωσης των «βιοσυντονιστών», έχοντας μάλιστα στο πελατολόγιο τους περισσότερους ανεμβολίαστους καλλιτέχνες. Προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη και κατά το παρελθόν τα ταξίδια του στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή είχαν απασχολήσει την ΕΥΠ, καθώς ελεγχόταν για παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων και «μεταφορές» πληροφοριών που αντλούσε από την υψηλή πελατεία του.

Οι παλαιές ομάδες

Υπηρεσιακοί αξιωματούχοι με βαθιά γνώση της παρασιτικής ρίζας εστιάζουν στη δομή τριών παλαιών ομάδων της δεκαετίας του 1960: α) της «Ναζιστικής Οργάνωσης Αθηνών», που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι διατηρούσε τροφοδότες λογαριασμούς από την Αμερικάνικη «Κου Κλουξ Κλαν», στο όνομα ενός Τεξανού στρατιωτικού, β) της εκ Θεσσαλονίκης «Πανελλήνιας Χριστιανικής και Εθνικής Άμυνας ‘‘ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ’’» η οποία επί 20 χρόνια εξασφάλιζε κρατικά κονδύλια με τη μεσολάβηση εκκλησιαστικών παραγόντων και γ) των «Μαχητών Δυτικής Γερμανίας Η ΜΑΥΡΗ ΧΕΙΡ», που αποτελούνταν από «εθνικόφρονες μετανάστες» και στη διάρκεια της δικτατορίας μετέφεραν χρήματα ναζιστών Γερμανών εξαγοράζοντας μεγάλες εκτάσεις στη Δυτική Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Εκτιμούν ότι υπάρχει διάδοχη κατάσταση, αφού σε έρευνες σε σπίτια ακροδεξιών και μελών των αντιεμβολιαστών βρέθηκε αρχειακό υλικό των Λογγίνου Παξινόπουλου, Χρ. Παπαδάκη, Γ. Διαμαντόπουλου, Ν. Κοσίντα και άλλων «διαφωτιστών» εκείνης της σκοτεινής εποχής.
Ιδίως οι σχέσεις των ντόπιων «ψεκασμένων» και των παραθρησκευτικών με εθνικιστές στη Λειψία, τη Νυρεμβέργη, τη Δρέσδη και στο Βερολίνο απασχολούν την ελληνική διπλωματία προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα οι «σύνδεσμοί» τους.

Κατηγορητήρια

Εκπρόσωποι του νομικού κόσμου υπογραμμίζουν ότι έχουν «δέσει» αρκετές κατηγορίες εις βάρος τους, όπως της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης των μέτρων για τις μολυσματικές ασθένειες και της διατάραξης της λειτουργίας του Δημοσίου, αφού όλες τους οι έως τώρα ενέργειες σχετίζονται με συναφή ζητήματα. Κατά τις ίδιες αναφορές, επίσης, πέραν των αφανών χρηματοδοτών, μένει να αποδειχθεί η «ευθεία συναλλαγή» των επιτήδειων με τα θύματά τους όσον αφορά στην πώληση «ομοιοπαθητικών» προϊόντων, «βοτάνων» και μαντζουνιών, όπως στην Αράχοβα και τη Νάξο με τη Βρετανίδα «υπουργό Θεραπειών», επίσης συνεργάτιδα του Σώρρα, η οποία ζητούσε και εξασφάλιζε ιδιωτικές χορηγίες για την στήριξη της προσπάθειάς της. Η συγκεκριμένη καταδικάστηκε προ ημερών σε ποινή 14 μηνών για αξιόποινες πράξεις εμφανισθείσα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς με τήβεννο ως μέλος της «παγκόσμιας εκκλησίας της ζωής». Πρόκειται για συνήθη πρακτική των περισσότερων από όσους συλλαμβάνονται, καθώς επιδιώκουν ψυχιατρική εξέταση ώστε να τους αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο και να γλιτώσουν.

Οι επικίνδυνοι

Οι γνωστοί στους κόλπους των συνωμοσιολόγων ως «Επταδοσίτες» θεωρούνται και είναι οι πιο επικίνδυνοι οπαδοί των θεωριών για τον κορωνοϊό, έχοντας κυριολεκτικώς αυτοκτονικές τάσεις. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της 51χρονης από τον Βόλο που κατέληξε στις 14 Νοεμβρίου στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης αρνούμενη έως την τελευταία στιγμή να λάβει επείγουσα θεραπεία. Η Αστυνομία παρακολουθούσε τις αναρτήσεις της στο Facebook, όπου έγραφε ότι οι εμβολιασμένοι στο άμεσο μέλλον θα κατευθύνονται από άγνωστες δυνάμεις και ότι το αίμα των ανεμβολίαστων θα «πουλιέται χρυσάφι».

Παρουσίαζε δε το «Ευαγγέλιο των επταδοσιτών» το οποίο είναι το εξής: «Η 1η και 2η δόση εμβολίου αφορούν τον εντοπισμό, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν το εμβολιασμένο άτομο. Η 3η και 4η είναι του συντονισμού, ώστε να συντονιστεί το άτομο σε κάποια συχνότητα. Προς τούτο, θα βοηθήσει η συχνότητα 5g. Η 5η και 6η είναι της κατεύθυνσης. Καθοδηγεί το άτομο σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως τα συναισθήματα οργή, θλίψη, κ.λπ. Η 7η ως τελευταία είναι που αλλάζει το DNA του ανθρώπου. Οι δόσεις των εμβολίων είναι 7, όσα και τα μυστήρια (σ.σ. Χρίσμα, Θεία Ευχαριστία, Ιεροσύνη, Μετάνοια, Ευχέλαιο, Γάμος) της εκκλησίας μας. Κι αυτό τυχαίο; Δεν νομίζω…».

Τα κυκλώματα των τοκογλύφων με τις πολιτικές διασυνδέσεις

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που απασχόλησε τους παλαιούς αξιωματούχους της ΕΥΠ δεν είναι υποθετικό αλλά σχετίζεται με τον βαθμό εμπλοκής των κυκλωμάτων τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης τα οποία ελέγχουν σχεδόν αποκλειστικά τη νυχτερινή διασκέδαση, σε μεγάλο βαθμό την εστίαση και πολλές τουριστικές λεωφορειογραμμές. Πρόκειται για κλάδους που επλήγησαν βαρύτατα στη Βόρεια Ελλάδα, περιφέρεια με τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες λόγω κορωνοϊού. Οι τέσσερις κύριες και εν πολλοίς συνεργαζόμενες μεταξύ τους ομάδες φαίνεται ότι «σπρώχνουν χρήμα» επιλεκτικά σε πυρήνες αντιεμβολιαστών και ταραχοποιών εντός των «γεωγραφικών τους ορίων», πυροδοτώντας συνεχώς μικροεστίες έντασης για να μπορούν να κάνουν άλλες δουλειές, όπως διακίνηση συναλλάγματος και κεφαλαίων από την οικονομικά δοκιμαζόμενη Τουρκία.

Οι ύποπτοι

Οι φάκελοι των τοκογλύφων έχουν ξαναβγεί από τα συρτάρια και ελέγχονται περίπου 55 με 60 πρόσωπα, μεταξύ αυτών ένα άτομο που είχε φυλακιστεί τον Ιανουάριο του 2012, καταδικάστηκε για πλήθος αδικημάτων αλλά -ω του θαύματος!-, λίγους μήνες αργότερα αποφυλακίστηκε. Δυστυχώς και με αυτή την υπόθεση σχετίζονται άμεσα εν ενεργεία αστυνομικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, καθώς και συνεργάτες νυν βουλευτών.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε επτά άτομα για τις πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας σε κατάστημα του ΙΚΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις 18 Μαρτίου ορίστηκε η δίκη του για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις