Αποκάλυψη: Η απολογία (λέξη προς λέξη) του 18χρονου αδελφοκτόνου

αδελφού

Στην άτυχη στιγμή απέδωσε τη δολοφονία τού κατά δύο χρόνια μικρότερου αδελφού του ο 18χρονος από τη Νέα Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι τον δολοφόνησε μέσα στην οικία τους, παρουσία της μητέρας του, της γιαγιάς του αλλά και της συντρόφου του.

ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ, ΤΖΕΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥ

Όλα όσα είπε στην 10η ανακρίτρια για την παιδική του ηλικία, τις κόντρες με τον αδελφό του και τον μοιραίο τσακωμό

Μέσω του πολυσέλιδου απολογητικού υπομνήματος το οποίο δημοσιεύει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και συνέταξε ο ποινικολόγος και νομικός του συμπαραστάτης Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο νεαρός δράστης του στυγερού εγκλήματος (ο οποίος εντέλει κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος) προσπάθησε να κάνει επίκληση στο συναίσθημα ανακρίτριας και εισαγγελέα, υπομνίζοντας ότι υπεραγαπάει τον αδελφό του, ότι δεν είναι δολοφόνος και πως όλα οφείλονται στην κακιά στιγμή!

Στην αρχή της απολογίας του ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι συχνά πυκνά αντιδικούσε με τον αδελφό του, αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά και στα τραύματα τα οποία απέκτησε εξαιτίας του διαζυγίου των γονιών του.

«Πονεμένο παιδί»

«Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη της ζωής μου, καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας στην ευαίσθητη ηλικία, τότε που ήμουν ανήλικος. Σήμερα είμαι σχεδόν 18 ετών, πρόσφατα ενηλικιώθηκα και είναι αληθές πως δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου, αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξεις που να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον επακολουθήσαντα φόνο του αδελφού μου», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Υπεραγαπώ ακόμη τον μικρότερο αδελφό μου και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από τη ζωή. Νομίζω ότι ζει. Δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ που άθελά μου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαμε την περασμένη Τρίτη στο πατρικό μου σπίτι στη Ν. Σμύρνη ενώπιον της γιαγιάς μου, της μητέρας μου και της συντρόφου μου, η οποία και εκείνη είναι ένα παιδί ‘‘βασανισμένο’’ και έτσι ταιριάξαμε και αγαπιόμαστε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Μάλιστα είναι εκείνη που ένιωθα όταν είμαι μαζί της πως ξεπερνάω τον χωρισμό των γονιών μου, καθώς μου συμπεριφέρεται με στοργή και αγάπη και τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία, διακατεχόμενα από αλήθεια και αγάπη».

Ταξίδι

Στη συνέχεια ο 18χρονος αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα κατέβαλλε προσπάθειες να επουλώσει τα «τραύματά» του και πως ετοίμαζε ταξίδι με την κοπέλα του. «…Είχαμε αποφασίσει κιόλας να μεταβούμε σε σύντομο ταξίδι για τις διακοπές των Χριστουγέννων για να ηρεμήσουμε από όλη την ένταση των ημερών, ύστερα από τον κόπο που είχαμε κάνει, και επιτύχαμε να συγκεντρώσουμε λιγοστά χρήματα από τις εργασίες μας και εγώ και η σύντροφός μου, που όμως κάλυπταν τα απαραίτητα έξοδά μετάβασής μας για λίγες ημέρες».

«Με γρονθοκόπησε»

Επιστρέφοντας στο τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία Τρίτη, ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι ο 16χρονος αδερφός του ήταν εκείνος που του επιτέθηκε πρώτος, με μπουνιές στο πρόσωπο και στο χειρουργημένο χέρι, στην προσπάθεια του να του πάρει μια μπλούζα! «Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, ο μικρότερος αδελφός μου όπως συνήθιζε να με πειράζει αλλά και να με χτυπάει πολλές φορές, διότι και εκείνος ένιωθε συναισθηματικά κενά όπως και εγώ από τις πολύ δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί ως ανήλικοι, άρχισε πρώτος να με γρονθοκοπεί στο πρόσωπό μου και ύστερα στο χειρουργημένο μου αριστερό χέρι για να μου πάρει μια μπλούζα, μια ασήμαντη αφορμή για όλους θα πείτε, αλλά για μένα μια μπλούζα, που όμως μου την είχε κάνει δώρο η κοπέλα μου, είχε πολύ σημαντική συναισθηματική αξία. Είχε και εκείνος κοπέλα, του έλειπε, ήταν μακριά εκείνο το διάστημα, ίσως είδε εμένα με την Θωμαΐδα και ζήλεψε, δεν ξέρω, δεν τον κατηγορώ, τον αγαπώ», ανέφερε και συνέχισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν είναι δίπλα μου, έστω και ξύλο που μου ’ριχνε ή του έριχνα και μετά τα βρίσκαμε πάντα. Μάλιστα τις γιορτές είχε έρθει και ο μπαμπάς μου να μας πάρει να βγούμε μαζί, που όντως έγινε. Τίποτε δεν ήταν προσχεδιασμένο κ. Ανακρίτρια, πιστέψτε με λέω αλήθεια. Γνωρίζω ότι αυτό που έκανα ήταν πολύ κακό, αλλά δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Πάντοτε τσακωνόμαστε για τέτοια ζητήματα, εγώ, εσύ, ποιος είναι καλύτερος και όλες αυτές οι ανοησίες που όμως για μας ήταν σημαντικά. Η μητέρα μου γνωρίζει πόσες φορές έχουν γίνει ομηρικοί καβγάδες μεταξύ μας και η γιαγιά μας. Δεν ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ Κ. ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ!!! ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!!! ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ!!! Είμαι ράκος ψυχικά, όντως ισχύουν οι συχνοί καυγάδες που άκουγε η γειτονιά, μέχρι όμως ένα σημείο, εκείνη την ημέρα όμως έγινε κάτι το οποίο δεν είχα καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του αδελφού μου. Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς. Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος, ούτε έχω προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον δεν ήθελα στον δικό μου άνθρωπο να κάνω».

αδελφού

«Αμύνθηκα»

Αναφερόμενος λεπτομερώς στη σκηνή της δολοφονίας, ο προφυλακισθείς δράστης επισήμανε ότι εκείνη την ημέρα παρακαλούσε τον αδερφό του να σταματήσει την επίθεση, ενώ ισχυρίσθηκε ότι το ψαλίδι το βρήκε επάνω στο κρεβάτι και το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί! «…Αυτός συνέχιζε και μου προκαλούσε οργή, ενώ εγώ δεν μπορούσα να αντιδράσω διότι είχα σπασμένο το αριστερό μου χέρι (έχω υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και είναι σε γύψο), ενώ μετά την πράξη μου, στην οποία και πάλι σας δηλώνω αληθώς ενώπιον σας, κυρία Πρόεδρε, πως αμέσως προσέτρεξα να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες, καθώς δεν είχα προμηθευθεί από πουθενά αυτό το ψαλίδι που τελικά κόστισε τη ζωή του αδελφού μου, απλά το βρήκα τυχαία πάνω στο κρεβάτι και θέλοντας να τον πονέσω και εγώ όπως έκανε και εκείνος, αμύνθηκα στην επίθεσή του, όμως ακόμη δεν ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ ΨΑΛΙΔΙ στέρησε τη ζωή στον αδελφό μου. Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος τα φέρνει η κακιά η στιγμή, που βέβαια υπήρξαν αρκετές μεταξύ εμού και του αδελφού μου, τσακωμοί, χτυπήματα, μετάβαση στα αστυνομικά τμήματα, ζηλοφθονίες για ασήμαντες αφορμές, αλλά και μια καταρρακωμένη ψυχολογική μας κατάσταση. Οι γονείς μου, παρ’ όλα τα προβλήματα στην σχέση τους προσπάθησαν και θέλησαν να με βοηθήσουν, τόσο η κακόμοιρη η μάνα μου, αλλά όσο και ο πατέρας μου προσφεύγοντας άλλοτε στην Εισαγγελία Ανηλίκων και άλλοτε στα νοσοκομεία και στους ψυχολόγους που ανάλογα πιστοποιητικά σας προσκομίζω».

Μάλιστα στην ανακρίτρια και στον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων προσκόμισε και έγγραφα ψυχολόγων αλλά και γνωμάτευση του 2013 που τον παρουσίαζε ως ένα παιδί ανασφαλές, με έντονο άγχος, ενώ σε ό,τι αφορά τη σχέση με τον αδερφό του γινόταν λόγος για ανταγωνισμό και συχνές συγκρούσεις με επιθετική συμπεριφορά και από τους δύο!

«…Ζητώ από εσάς κ. Ανακρίτρια και τον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα την επιείκειά σας, η μάνα μου δεν θα αντέξει αν μπω στην φυλακή, δεν θα επιβιώσει, θα διαλυθούμε, το ίδιο και ο πατέρας μου. Έστω και με τους πιο αυστηρούς περιοριστικούς όρους που μπορείτε να επιβάλετε σε εμένα θα τους τηρώ απαρέγκλιτα κ. Ανακρίτρια, έχω μόνιμη κατοικία, δεν είμαι δολοφόνος, σας εξήγησα πώς συνέβη το τραγικό συμβάν, είμαστε μια μικροαστή οικογένεια και εάν ήθελα να δραπετεύσω θα το είχα κάνει, άλλωστε είχα και εισιτήρια. Δεν σχεδίασα ποτέ κάτι, δεν είχα προμελέτη και ζητώ συγγνώμη από όλους. Σας παρακαλώ μην καταστραφώ στη φυλακή. Βοηθήστε με», ήταν τα τελευταία του λόγια.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Δεν είναι εγκληματίας, δεν ήθελε να σκοτώσει τον αδελφό του»

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 18χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για μελλοντική προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης. «Ο εντολέας μου δεν είναι εγκληματίας, δεν ήθελε να σκοτώσει τον αδελφό του. Η μητέρα του 18χρονου ζήτησε από την ανακρίτρια την επιείκεια για το παιδί της. Μέσα από το παιδί που ζει θυμάται το παιδί που έχασε εξαιτίας της συγκεκριμένης τραγωδίας. Οι συγγενείς προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να μαζέψουν την ψυχολογική τους κατάσταση, για να μπορέσουν να προσέξουν το παιδί αυτό στη μετέπειτα πορεία της ζωής του», επισήμανε μεταξύ άλλων εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μετά το πέρας της μαραθώνιας απολογίας.

αδελφού

========================================================

Η κακιά στιγμή

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις της μητέρας, της γιαγιάς και της συντρόφου του 18χρονου αδελφοκτόνου στη Νέα Σμύρνη ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας για το επεισόδιο που οδήγησε στη δολοφονία του 16χρονου.

Στην κατάθεσή της η μάνα εξέφρασε τον φόβο ότι ο μεγάλος της γιος μπορεί να εκδηλώσει αυτοκτονικές τάσεις στη φυλακή: «Είναι ό,τι μου έχει απομείνει, είναι το στήριγμά μου, χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια και ιατρική περίθαλψη για το χέρι του. Ήταν πάντα ένα ζωηρό παιδί, υπερκινητικό, με διάσπαση προσοχής και χρειάστηκε να νοσηλευτεί πριν τέσσερα χρόνια στο παιδιατρικό τμήμα του Τζάνειου νοσοκομείου για ψυχική απεξάρτηση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια» είπε. «Ο μικρός πήγαινε σε μαθήματα box και Tae kwon do. Αισθανόταν ότι έχει μια υπεροχή. Τον Αύγουστο του 2022 τα παιδιά μου μάλωναν στη μέση του δρόμου μπροστά απ’ το σπίτι μας και οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία γιατί ο μικρός είχε ρίξει τον μεγάλο κάτω από ένα αυτοκίνητο και τον χτυπούσε στο κεφάλι και στο σώμα. Όταν πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα, τα παιδιά μου ήταν μονιασμένα και ζητούσε συγγνώμη το ένα από το άλλο».

Αναφερομένη στο έγκλημα είπε ότι ήταν η κακιά στιγμή: «Δεν ήταν προμελετημένο, ούτε ο μεγάλος μου γιος είναι δολοφόνος. Διαπληκτίστηκαν για τα ρούχα στην κρεβατοκάμαρα. Ο μικρός γιος έστησε τον μεγάλο στον τοίχο και τον χτυπούσε με γροθιές στα πλευρά και στο αριστερό του χέρι, στο οποίο είχε πρόσφατα χειρουργηθεί και είχαν τοποθετηθεί βίδες από ατύχημα που είχε με το μηχανάκι μου.

Ο μεγάλος μου γιος φώναζε στον μικρό να τον αφήσει και να μην τον χτυπάει άλλο. Προσπάθησα να τους χωρίσω, αλλά ο μικρός γιος με έσπρωξε δύο φορές και έπεσα στο κρεβάτι. Την τρίτη φορά έπεσα στο πάτωμα και δεν μπορούσα να σηκωθώ.

Δεν είδα πού και πώς χτύπησε ο μεγάλος τον μικρό. Δεν υπήρχε αίμα στο χωλ, αλλά μερικές σταγόνες αίματος στο τραπεζάκι του σαλονιού μπροστά την μπαλκονόπορτα. Τραυματισμένος ο μικρός μου γιος πήγε στην κουζίνα, κάθισε λίγο στην καρέκλα και μετά έπεσε κάτω. Ο μεγάλος τον παρακαλούσε να συνέλθει, του έριχνε νερό και του έκανε μαλάξεις. Νομίζω ότι λιποθύμησε και του τράβηξε τη γλώσσα για να μη γυρίσει» συμπλήρωσε.

Η γιαγιά

Η γιαγιά των παιδιών κατέθεσε ότι πονάει πολύ για τον θάνατο του μικρού εγγονού της, αλλά δεν θα είχε συμβεί αυτό, αν δεν είχε επιτεθεί πρώτος στον αδελφό του: «Το έκανε για τον φοβερίσει. Δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Αγαπιόντουσαν μεταξύ τους παρά τους τσακωμούς τους. Ζητούσαν συγγνώμη ο ένας από τον άλλον και μόνιαζαν πάλι. Όταν ο μικρός σήκωσε την μπλούζα έτρεξαν σταγόνες από εμάς στο δάπεδο του σαλονιού. Τότε ο μεγάλος κατάλαβε ότι τον τραυμάτισε και είπε: ‘‘Αδερφέ, τι σου έκανα;’’. Πήγανε μαζί μέχρι την κουζίνα. Ο μικρός κάθεται σε μια καρέκλα και μετά έπεσε στο πάτωμα. Το τραύμα ήταν πολύ μικρό, σαν κόκκος φακής και δεν έδινε την εντύπωση ότι έχει τόσο βάθος ώστε να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία».

Σύντροφος 18χρονου

Η 20χρονη φίλη του δράστη είπε ότι το χτύπημα του 18χρονου στον αδελφό του ήταν στην αριστερή πλευρά και όχι στο στήθος όπως είχε καταθέσει αρχικά. Χαρακτήρισε τον αδελφοκτόνο ως ένα πολύ συναισθηματικό παιδί: «Έχει περάσει δύσκολα με την οικογένειά του, αλλά ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει βία.
Ο φίλος μου κατάλαβε ότι τον τραυμάτισε όταν ο μικρός του αδελφός σήκωσε την μπλούζα του και είδε τις σταγόνες από το αίμα πέφτουν στο δάπεδο του σαλονιού. Δεν ήθελε να του κάνει κακό. Όταν το συνειδητοποίησε, πήγε με τον αδελφό του στην κουζίνα και προσπαθούσε να τον συνεφέρει. Τον άκουγα να λέει ‘‘αδερφούλη μου τι σου έκανα; Ξύπνα σε παρακαλώ’’».

Νίκος Νικολετάκης

========================================================
Η 16χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέλφια, και κυρίως ο 18χρονος, ήταν στην ίδια παρέα της 16χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών σε διαμέρισμα στον Βύρωνα.

Υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς το κορίτσι έγινε πειραματόζωο στα χέρια των αδίστακτων εμπόρων του θανάτου. Πρόσωπα από το περιβάλλον του κοριτσιού αναγνώρισαν τον 18χρονο βλέποντας στα δελτία των ειδήσεων την υπόθεση της Νέας Σμύρνης.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάποια ανάμειξη των δύο αδελφών με τον θάνατο της 16χρονης.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 18χρόνος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις