Ανακοίνωση του δικηγόρου Βασίλη Νούλεζα για την υπεράσπιση του 53 χρονου από τα Σεπόλια

Με ανακοίνωσή του  του  σχετικά με την υπεράσπιση του Ηλία Μίχου,  τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη (11/10) από την ΕΛ.ΑΣ., ο δικηγόρος  Βασίλης Νούλεζας  ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος «δηλώνει και επαναλαμβάνει την πλήρη αθωότητά του» για την υπόθεση των βιασμών της 12χρονης στον Κολωνό και τόνισε πως «ορισμένα ΜΜΕ και τα social media προκρίνουν και προεξοφλούν βιαστικά την ενοχή του, πριν καν απολογηθεί».

Η ανακοίνωση του Βασίλη Νούλεζα 

“Δεν τον εκπροσωπώ ,δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή.”
Οφείλω να διευκρινίσω.
Υπήρξε σήμερα Τρίτη 11/10 επικοινωνία προκαταρκτική κουβέντα με τον 53 χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης εκμετάλλευσης της ανήλικης στα Σεπόλια ο  οποίος απολογείται αύριο 11 00πμ στην κ 33 Ανακρίτρια Αθηνών
Συζητήσαμε για το ενδεχομένο ανάληψης της υπεράσπισης του.
Μου δήλωσε την αθωότητα του ότι έχει παγιδευτεί ώστε να εξοντωθεί ότι θα κατονομάσει στην απολογία του και ότι είναι σε θέση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
Δεν γνωρίζω περαιτέρω την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.
Ήδη εκπροσωπείται επαναλαμβάνω όμως από τον καθόλα άξιο Δικηγόρο Αθηνών κ Β.Χ ο οποίος προφανώς αύριο 12/10 θα τον εκπροσωπήσει.
Δεν έχω καν λάβει και μελετήσει στοιχειωδώς την δικογραφία ( που είναι ακόμη ελλιπής) δεν έχω μεταβεί στην ΓΑΔΑ να τον συναντήσω .
Δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή ούτε αμοιβή.
Άραγε δεν είμαι σε θέση και δεν νομιμοποιούμαι προς το παρόν να σχολιάσω περαιτέρω την υπόθεση η να επεκταθώ.
Σεβόμενος υπέρμετρα την ανηλικότητα του θύματος που έχει μόλις συμπληρώσει τα 12 χρόνια πρωτίστως με ευαισθησία ενεργώντας θα περιορισθώ σε αυτά.
Είναι αδιανόητο ,ασύλληπτο οδυνηρό και τραγικό να έχει υποστεί αυτήν την ανείπωτη φρίκη και κτηνωδία ένα μικρό παιδί.
Έχουμε ως κοινωνία ευθύνη
Αν αποδειχθεί ότι διαπράχθηκαν αυτά τα μείζονος ηθικής και ποινικής απαξίας εγκλήματα σε βάρος ενός απροστάτευτου παιδιού.
Η θέση μου ανεξαρτήτως της υποχρέωσης μου να υπερασπίζομαι εκτελώντας ευσυνείδητα το νομικό καθήκον μου ,για τα εγκλήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανήλικων παιδιών είναι πάγια αμετάβλητη και γνωστή στο πανελλήνιο.
Ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα του βιασμού η ίσης βαρύτητας πράξη.
Αμείλικτη αυστηρή τιμωρία χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
Όμως οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σεβαστούμε το Σύνταγμα τον ΚΠΔ την ΕΣΔΑ αλλά και τον Χάρτη Δικαιωμάτων του παιδιού το τεκμήριο της αθωότητας ,το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όσο και κτηνώδη ,αποτρόπαια και ειδεχθή εγκληματική πράξη και αν φέρεται ότι τέλεσε που αντιμετωπίζει ένα ιδιαιτέρως βαρύτατο κατηγορητήριο ,έχει κυριολεκτικά προκαταβολικά ισοπεδωθεί από τα (social) media στα όρια του κανιβαλισμού, που προτρέχοντας προκρίνουν και προεξοφλούν την ενοχή του πριν ακόμη απολογηθεί η κριθεί από την Δικαιοσύνη.
Εκδίδοντας καταδικαστική απόφαση , ετυμηγορία που σπεύδουν ιδιοτελώς να ανακοινώσουν.
Αυτό επιβάλλει ο νομικός πολιτισμός μας.
Κακώς ταυτίζεται η στοχοποιείται ο υπερασπιστής που γίνεται δέκτης ύβρεων η απειλών.
Την μόνη ακροτελεύτια επισήμανση που θέλω να προσθέσω είναι:
Χρέος της πολιτείας να λάβει πρόσθετα δραστικά νομοθετικά μέτρα για το καρκίνωμα αυτό.
Ας προσέχουν περισσότερο καλύτερα ως οφείλουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολωνός: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 53χρονος που εξέδιδε τη 12χρονη

Κολωνός: Συμπληρωματική δίωξη στον 53χρονο μαστροπό για σωματεμπορία

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις