Αλέξης Κούγιας: “Δεν έχει βρεθεί τίποτα από τα κλοπιμαία”

Κούγιας

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ,σε δηλώσεις του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ,αναφέρθηκε στην περιβόητη διάρρηξη των θυρίδων για την οποία έχει προφυλακιστεί ο Βασίλης Γκουρούσης. Όπως είπε ,δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής από τα κλοπιμαία ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Αναφερόμενος στις έρευνες για τυχόν εμπλοκή γνωστού κοσμηματοπώλη στην υπόθεση ο κ.Κούγιας είπε ότι δεν έχει βρεθεί τίποτε. Ο κοσμηματοπώλης μιλώντας αποκλειστικά στο ereportaz.gr και είχε αρνηθεί ότι βρέθηκε κάτι που να σχετίζεται με την υπόθεση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star χθες , ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί δύο από τα θύματα μετέφερε την ικανοποίηση των εντολέων του για την πορεία της υπόθεση στο ριφιφί του Ψυχικού. Ο ποινικολόγος ωστόσο σημείωσε ότι ο δράστης δεν είναι ένας. «Ο δράστης δεν είναι ένας. Αυτή τη στιγμή σέβομαι απολύτως το τεκμήριο του κατηγορουμένου όμως έχω ακούσει από τα ΜΜΕ ότι αυτή τη στιγμή έχει επιλέξει μια σκληρή γραμμή αρνητικότητας. Επικαλείται ότι το αδιάσειστο στοιχείο της ανευρέσεως DNA σε αντικείμενο που ήταν στο εσωτερικό της θυρίδας, μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιο δικό του αντικείμενο μπορεί να ακούμπησε αυτό το αντικείμενο. Θεωρώ αυτή τη δικαιολογία κωμική γιατί η μεταφορά DNA από αντικείμενο σε αντικείμενο δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι είπε στην απολογία του ο Βασίλης Γκουρούσης

ΕΛ.ΤΑ. Χαλάστρας: Πέντε άγνωστοι με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους


«Θεωρώ ότι υπάρχει και συνεργός γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιου είδους κλοπή, αν δεν έχεις την άμεση δυνατότητα είτε να εξαφανίσεις είτε να διαθέσεις τα κλοπιμαία. Αυτή τη στιγμή ο κύριος κατηγορούμενος αρνείται την πράξη, στην έρευνα σπίτι του δεν βρέθηκαν κλοπιμαία και πιθανολογώ ότι αδύνατον να είχε κάνει αυτή την πράξη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ανάλωση αυτών των κοσμημάτων, που είναι πολύτιμα και ειδικά κοσμήματα τα οποία είναι αδύνατον να πωληθούν όπως είναι», τόνισε ο δικηγόρος, σημειώνοντας πως μόνο η αξία των κλοπιμαίων δύο εκ των θυμάτων υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ψάχνουν την κρυψώνα
Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της κρυψώνας με τη λεία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ΜEGA, ο κατάλογος με τα πανάκριβα κοσμήματα που έχουν κλαπεί έχουν φτάσει στην Ιντερπόλ και η λεία αναζητείται πλέον και σε διεθνή κυκλώματα κλεπταποδόχων. Επίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ένας γνωστός έμπορος ρολογιών και κοσμημάτων, σε κατάστημα του οποίου έγινε έφοδος και κατασχέθηκαν για έρευνα δύο πανάκριβα Rolex.

Οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει εξονυχιστικές έρευνες τόσο στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στη Βάρη όσο και το κέντρο αισθητικής της συζύγου του στο Χαλάνδρι, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Η θυρίδα του φερόμενου ως δράστη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη σειρά από τις τέσσερις που έχουν ανοιχθεί και ο 58χρονος ήταν ο μόνος από τους κατόχους που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, διαρρήξεις και απάτες.

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις