Υποκλοπές – Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ελέγξει πειθαρχικά τον Κωνσταντίνο Τζαβέλλα

ψήφισμα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης 26 Μαΐου έλαβε εκ νέου απόφαση για την υπόθεση των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει στις 5 Μαΐου, μέσω της οποίας καταδίκασε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο ΔΣΠ καλε΄με το νέο του ψήφισμα τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στον Κωνσταντίνο Τζαβέλλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26/05/2026, επισημαίνει ότι με την από 05/05/2026 απόφασή του έχει καταδικάσει έντονα το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιλήφθηκε ο ίδιος της υπόθεσης των υποκλοπών και προχώρησε στην έκδοση της Πράξης του παρότι συνέτρεχαν λόγοι αποκλεισμού ή και εξαίρεσής του κατ’ άρθρον 14 και 15 ΚΠΔ και για τον λόγο αυτό κρίνει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να ασκήσει την κατά νόμον αρμοδιότητά του, σύμφωνα με το άρθρο 117 παρ. 1 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, για τον πειθαρχικό του έλεγχο.

Πειραιάς, 27 Μαΐου 2026

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις