Δίκη Γρίβα: Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος

Γρίβα, εισαγγελέας

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κατηγορούμενος στη δίκη για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων, την 1η Απριλίου 2024. Ο 40χρονος άνδρας κηρύχθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Σε βάρος του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των πέντε ετών φυλάκισης, αλλά και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του περί μειωμένου καταλογισμού λόγω ψυχικών διαταραχών.

Οι συγγενείς της Κυριακής Γρίβα στο άκουσμα της απόφασης ενοχής αγκαλιάστηκαν και ξέσπασαν σε λυγμούς, ενώ ο κατηγορούμενος παρέμεινε ανέκφραστος. «Βλέπεις Θανασάκη τι κατάφερες; Μας την έκανες φωτογραφία! Βλέπεις αναίσθητος; Ανέκφραστος για τα 25 χρόνια» είπε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο.

Η ακροαματική διαδικασία ανέδειξε τις ευθύνες της αστυνομίας για μια γυναικοκτονια που έγινε εξω απο το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων και αφού το θύμα είχε ζητήσει βοήθεια. Για τις ευθύνες των αστυνομικών εχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίκη Κυριακής Γρίβα: Αιχμές για τα στελέχη του Τμήματος

Συγκλονιστική κατάθεση από τον άνδρα που συνόδευσε την Κυριακή Γρίβα στο Α.Τ. – «Είδα τον κατηγορούμενο να τη μαχαιρώνει ξανά και ξανά»

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις