Ο τραπεζίτης, η εισαγγελική πρόταση και η συνταγματικότητα για την απιστία

τραπεζίτης

Ο τραπεζίτης και η απιστία! Εξέλιξη είχαμε στη διερεύνηση υπόθεσης που αφορά μεγαλοτραπεζίτη και συστημική τράπεζα. Αρχικά, εξαιτίας του νόμου της Νέας Δημοκρατίας που δίνει ασυλία στα στελέχη του πιστωτικού τομέα, η αρμόδια εισαγγελέας πρότεινε προς το Συμβούλιο την απαλλαγή τόσο του ίδιου αλλά και πλειάδας επώνυμων στελεχών που εμπλέκονται στη δικογραφία.

Το Συμβούλιο, όμως, επέστρεψε τη δικογραφία πίσω ζητώντας να συνεχιστεί η ανάκριση. Το αποτέλεσμα είναι η νέα εισαγγελική πρόταση να είναι κόλαφος καθώς ζητεί την παραπομπή του συγκεκριμένου μεγαλοτραπεζίτη αλλά και των υπολοίπων κατηγορουμένων για το αδίκημα της απιστίας και όχι μόνο!

Πλέον οι ελπίδες όλων στρέφονται στην απόφαση που θα εκδώσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα κρίνει εάν ο Νόμος είναι συνταγματικός ή όχι. Μαθαίνω ότι η υπόθεση ενδέχεται, τελικά, να μην παραπεμφθεί στην Ολομέλεια και ότι οι αρεοπαγίτες τείνουν στο να κρίνουν το νόμο ως συνταγματικό! Αυτό εύχεται και ο συγκεκριμένος τραπεζίτης και όχι μόνο…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις