Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ξεσπά η μητέρα του – «Προσβλητική η απόφαση για τον Κορκονέα»

Αλέξανδρου

Οριστικά ελεύθερος θα είναι από σήμερα, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο αστυνομικός που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς το εφετείο Λαμίας του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Οι ένορκοι με 4 ψήφους υπέρ έναντι των 3 κατά από τους τακτικούς δικαστές αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, «ξέσπασε» μετά την απόφαση. «Η απόφαση είναι προσβλητική απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στην Ελληνική Δικαιοσύνη και απέναντι στον Αλέξανδρο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο Αλέξανδρος θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος σήμερα κυκλοφορεί ελέυθερος μετά από αυτήν την απόφαση. Νιώθω ότι δεν έχω δικαιωθεί» πρόσθεσε.

«Οι ένορκοι μπήκαν χωρίς γνώση της υπόθεσης, αποφάσισαν ότι χορηγείται ελαφρυντικό, ενώ υποτίθεται ότι οι τακτικές δικαστίνες μειοψήφισαν. Είναι προφάσεις. Και κουτοπόνηρη στάση να κρύβονται πίσω από τους ενόρκους», ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις