ΣτΕ: Κατατέθηκε από τον Νίκο Διαλυνά η πρώτη μαζική αίτηση ακύρωσης και αναστολής των εμβολιασμών από υγειονομικούς

αίτηση

Κατετέθη σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Γραφείο του Δικηγόρου Νίκου Διαλυνά στην Αθήνα η πρώτη αίτηση ακυρώσεως μαζί με αίτηση αναστολής κατά της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού του αυτού Υπουργείου, καθώς και κατά της υπουργικής πράξεως του Αναπληρωτού Υπουργού υγείας της 11-08-2021 από μέρους 35 υγειονομικών, εργαζομένων στα νοσοκομεία Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών, διαφόρων κέντρων υγείας της Βορείου Ελλάδος και στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Παράλληλα, με την ίδια κατατεθείσα αίτηση ακυρώσεως προσβάλλεται η διάταξη περί υποχρεωτικού εμβολιασμού του Ν. 4820/2021 (άρθ. 206) ως αντισυνταγματική, καλουμένου του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποφανθεί επί της συνταγματικότητας της διατάξεως αυτής, όπως έπραξε σε άλλη περίπτωση και εξέδωσε την υπ’ αριθ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειάς του.

αίτησηΘεωρείται ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η Ολομέλεια του ΣτΕ. Εντός της ημέρας αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται η κατάθεση συνεχών ομαδικών αιτήσεων ακυρώσεως και αντισυνταγματικότητας της διατάξεως του νόμου από εργαζόμενους σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, «βοήθεια στο σπίτι» από όλη την Ελλάδα, όπως μας εδήλωσε ο Δικηγόρος των εργαζομένων, Νικόλαος Διαλυνάς. Η μάχη για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα αρχίζει τώρα.

Διαβάστε εδώ όλη την αίτηση αναστολής και εδώ όλη την αίτηση ακύρωσης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικό: Παραίτηση-βόμβα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Απάτη μαμούθ με προγράμματα ΕΣΠΑ

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις