Ζακ Κωστόπουλος: Εκτός φυλακής ο μεσίτης ύστερα από δύο μήνες – Είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη

Κωστόπουλου
 Ζακ Κωστόπουλος

Ελεύθερος 60 μόλις μέρες μετά την καταδίκη του είναι ο μεσίτης που εμπλέκεται στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Δύο μήνες μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής για τον μεσίτη, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι Ιωάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος.






Υπενθυμίζεται πως μόνο ο μεσίτης είχε βρεθεί να οδηγείται με χειροπέδες στη φυλακή. Ο ίδιος μαζί με τον 77χρονο κοσμηματοπώλη ήταν οι μόνοι από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ο κοσμηματοπώλης, ωστόσο, στο κατάστημα του οποίου βρέθηκε επί της οδού Γλάδστωνος ο Ζακ Κωστόπουλος το Σεπτέμβριο του 2018, λόγω της προχωρημένης ηλικίας και των ζητημάτων υγείας, εμπίπτει στις προϋποθέσεις του νόμου για κατ’οίκον έκτιση της ποινής του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε αποφασίσει την ενοχή τουκοσμηματοπώλη και του μεσίτη. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 


Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις