Τρίκαλα: Η μητέρα της 4χρονης για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός (βίντεο)

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος αστυνομικός στα Τρίκαλα, ο οποίος συνελήθη κατηγορούμενος από την εν διαστάσει σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος της τετράχρονης κόρης τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση επέμεινε για εφαρμογή του Άρθρου 277 του Ποινικού Κώδικα και δικαιώθηκε. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ξεκάθαρα πώς πρέπει να λαμβάνονται οι καταθέσεις ανηλίκων: Κατάθεση της ανήλικης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ουδέτερο χώρο που να μην παραπέμπει σε αστυνομία, δικαστήρια κλπ., από ειδική παιδοψυχίατρο και με καταγραφή του συνόλου αυτής από βίντεο.

Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη νεότερη κατάθεση της 4χρονης – μέσα από παιχνίδια, ζωγραφιές και συζήτηση – που διήρκησε σχεδόν μία ώρα και 20 λεπτά και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να άλλαξε βασικές αναφορές της από την πρώτη κατάθεση, που είχε δώσει σε αστυνομικούς και παιδοψυχολόγο και είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του 29χρονου αστυνομικού.

Ο πατέρας της 4χρονης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, συναντήσεις με το παιδί παρουσία κοινωνικού λειτουργού), ενώ αναμένεται να καταθέσει έφεση για άρση και αυτής της απόφασης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

«Έγιναν καταθέσεις και η υπεράσπιση του 29χρονου ζήτησε η κατάθεση να γίνει με βάση το άρθρο 277. Την περασμένη Τετάρτη, σε κατάθεσή της η 4χρονη είπε κάποια διαφορετικά πράγματα. Ο ανακριτής αφού εξέτασε το υλικό της κατάθεσης του παιδιού αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον αστυνομικό με περιοριστικούς όρους. Διατηρεί ο πατέρας το δικαίωμα να συναντά το παιδί, παρουσία κοινωνικής λειτουργού», εξήγησε ο Κωνσταντίνος Καραποστόλης από το trikaladay.gr.

«Θα υπάρξει δικαστήριο, η ποινική δίωξη συνεχίζεται»
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε αποκλειστικά η κ. Νικολέτα, μητέρα της 4χρονης.

«Ο ανακριτής αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Εμένα με απασχολεί ότι επέλεξε ότι εκείνος θα είναι με το παιδί να γίνεται αυτό παρουσία παιδοψυχολόγου και κοινωνικής λειτουργού. Η ελληνική δικαιοσύνη δείχνει ότι προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί. Δεν τον δικαιώνει, θα υπάρξει δικαστήριο, η ποινική δίωξη συνεχίζεται. Εγώ σαν κάθε μάνα εμπιστεύομαι το παιδί μου, και αυτό που έχει περιγράψει και στις δύο καταθέσεις. Το παιδί μου λέει το βίωμά του. Αυτά που είπε στον παιδοψυχολόγο το παιδί, μου τα περιέγραψε στο νοσοκομείο, κάποια πράγματα. Δεν ήξερα να το διαχειριστώ και δεν ήθελα να τη φέρω σε δύσκολη θέση», περιέγραψε η κ. Νικολέτα.

«Έχουμε δύο καταθέσεις που το παιδί περιγράφει πράγματα που προκαλούν φρίκη»
«Με κατηγορούν για σκευωρία ότι το έκανα όλο αυτό για την επιμέλεια. Είναι ψέματα, το δηλώνω κατηγορηματικά. Την επιμέλεια την είχα, δεν είχα κάτι άλλο να ζητήσω. Οι δικαστικές αποφάσεις μιλούν για εμένα. Έκανα ό,τι θα έκανε μια σωστή μάνα απέναντι στο παιδί της. παρέλαβα το παιδί μου εκείνη την ημέρα, και πηγαίνοντας να την αλλάξω εντόπισα έντονη ερυθρότητα στην ευαίσθητη περιοχή. Μου παραπονιόταν ότι πονούσε. Την πήγα στο νοσοκομείο. Ο παιδίατρος αφού την εξέτασε ζήτησε τη συνδρομή γυναικολόγου, που εντόπισε τραυματισμό στην ευαίσθητη περιοχή του παιδιού. Ειδοποίησαν τις αρχές και ακούγοντας ότι ο πατέρας της είναι αστυνομικός, κάλεσαν το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων. Η μικρή τους ανοίχτηκε και είπε με πολλές λεπτομέρειες όσα είχε βιώσει. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για σκευωρία. Έχουμε δύο καταθέσεις που το παιδί περιγράφει πράγματα που προκαλούν φρίκη. Κάθε κατηγορούμενος ψάχνει τρόπους να αποποιηθεί τις ευθύνες του», συνέχισε η ίδια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος Ποινικός Κώδικας: Η πρώτη προφυλάκιση σε δύο νεαρούς για ρίψη μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά

 

Ελεύθερος με όρους ο 29χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια της 4χρονης κόρης του


«Η ασέλγεια σε ανήλικο δεν αφήνει ιατρικά ευρήματα»
«Δε μιλάμε για βιασμό, αλλά ασελγείς πράξεις. Οι ασελγείς πράξεις με ανήλικο δεν αφήνουν ιατρικά ευρήματα ώστε με σιγουριά να πούμε τι έγινε και τι δεν έγινε. Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής δεν περίμεναν να δουν την ιατροδικαστική εξέταση, κινήθηκαν άμεσα και έβγαλαν ένταλμα σύλληψης», εξήγησε η κ. Νικολέτα.

«Το παιδί έδωσε δύο καταθέσεις. Η πρώτη κατάθεση ήταν στο νοσοκομείο, παρουσία ειδικού ψυχολόγου και αστυνομικών, και η δεύτερη στον ανακριτή, πάλι παρουσία παιδοψυχολόγου. Μιλάμε για ένα 4χρονο. Η όλη διαδικασία στον ανακριτή κράτησε 1,5 ώρα. Είναι πάνω από 40 σελίδες σύνολο και οι δύο καταθέσεις μαζί. Το παιδί περιγράφει αναλυτικά το βίωμά της. και στις τελευταίες σελίδες που είναι εξαντλημένο, έχει κουραστεί πολύ, θέλει να φύγει, να φάει, ζητάει τη μαμά του. Είναι σε ένα περιβάλλον με τρεις αγνώστους. Δεν αναίρεσε τα όσα είπε στις καταθέσεις της. Διαφοροποίησε ελάχιστα τα όσα είχε πει», συνέχισε η ίδια.

«Ήθελα το παιδί μου να μεγαλώσει σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον»
«Αποφεύγω να της κάνω ερωτήσεις, προσπαθώ να καθαρίσει το μυαλουδάκι της, να μη χαλάω την καθημερινότητά της. Όπως καταλαβαίνω ως μάνα υπάρχει μεγάλη ανησυχία μέσα της. Ξυπνάει τη νύχτα, δεν είναι το παιδάκι μου. Το παιδί ήθελε να πηγαίνει στον πατέρα της, και δεν είχα κανένα πρόβλημα να πηγαίνει. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, και οι γονείς μου είναι πολύ καλά μεταξύ τους. Ήθελα και εγώ το παιδί μου να μεγαλώσει σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον», είπε.

«Τα όσα είπε ο πατέρας μου ισχύουν, αλλά δε θέλω να αναφερθώ σε όσα έγιναν εντός και εκτός γάμου με εμένα και το σύντροφό μου. Υπάρχουν μαρτυρίες, στοιχεία και δικαστικές αποφάσεις. Δεν έγινα ποτέ εκδικητική, ήθελα το παιδί μου να μεγαλώσει και με τους δύο γονείς του», κατέληξε η κ. Νικολέτα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις