Το µοντέλο, ο ποδοσφαιριστής και τα 8 κιλά κοκαΐνης

κοκαΐνης

Ένα τηλεφώνημα πριν από λίγες μέρες στη ∆ίωξη Ναρκωτικών από έναν άνθρωπο που, όπως υποστήριξε, είχε δουλέψει σε καίριες θέσεις πολλών νυχτερινών κέντρων ήταν αυτό που «έκαψε» το νεαρό ζευγάρι το οποίο είχε αρραβωνιαστεί πριν από τρεις εβδομάδες.

Tου ΦΩΤΗ ΑΝ∆ΡΕΟΥ

Η στενή παρακολούθηση και τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη του ζευγαριού

Η πρώην παίκτρια του reality «Power of love» Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο αρραβωνιαστικός της, ποδοσφαιριστής για χρόνια σε ερασιτεχνικά σωματεία, ∆ημήτρης Ρεγγινίδης, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη με χειροπέδες. Τα σχεδόν οκτώ κιλά κοκαΐνης και η ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για ισχυρισμούς περί «προσωπικής χρήσης».

«Ένας που το μικρό του όνομα είναι ‘‘∆ημήτρης’’, ηλικίας 30-35 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης, με καστανά μαλλιά, και μια γυναίκα με μικρό όνομα ‘‘Ελένη’’, ηλικίας 30 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης, με ξανθά μαλλιά, αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων» ανέφερε στο τηλεφώνημά του ο άγνωστος άνδρας. Μάλιστα όπως ακόμη ανέφερε ο άγνωστος, το ζευγάρι πουλούσε την κοκαΐνη «έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ το κιλό» αλλά και ότι ο «∆ημήτρης» στο παρελθόν εργαζόταν σε διαφορά πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας.

Παρακολούθηση

Μια ομάδα αστυνομικών για πέντε μέρες έθεσε σε παρακολούθηση το ζευγάρι, καθώς στην καταγγελία αναφέρονταν και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν. Πολύ γρήγορα εντόπισαν και το διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου έμεναν. Έγιναν «σκιά» της νεαρής με την εντυπωσιακή εμφάνιση και του μέλλοντος συζύγου της, ο οποίος όταν κυκλοφορούσε με ένα μηχανάκι συμπεριφερόταν λες και τον κυνηγούσαν οι… μυστικές υπηρεσίες όλου του πλανήτη. «Κοιτούσε έξω από το σπίτι του ποιος περνούσε, τι αυτοκίνητα έχουν σταθμεύσει, τσέκαρε συνεχώς τους καθρέφτες του και αυξομείωνε την ταχύτητά του θέλοντας να διαπιστώσει αν κάποιος τον παρακολουθεί» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση.

Όλα αυτά βέβαια δεν τον βοήθησαν να ξεφύγει από το μπλόκο που του έστησαν οι αστυνομικοί της ∆ίωξης Ναρκωτικών την ημέρα της σύλληψής του στη Νέα Σμύρνη, το μεσημέρι της Πέμπτης στις 2.40, στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου. Ωστόσο, «προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο από τους αστυνομικούς προέβαλε σθεναρή αντίσταση, κτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του».
Ήξερε ότι η μαύρη, υφασμάτινη βαλίτσα που μόλις είχε παραλάβει από τρίτο άτομο μπορούσε να τον στείλει κατευθείαν στον… Κορυδαλλό, και μαζί του, στη γυναικεία πτέρυγα, την 29χρονη Έλενα. Τον πρόδωσαν όμως η εξαιρετικά αγχωμένη συμπεριφορά του και το ότι κοιτούσε συνεχώς γύρω του.

Λίγο αργότερα, παρουσία εισαγγελέα, το μικρό στενό του Παγκρατίου όπου έμενε το ζευγάρι γέμισε από αυτοκίνητα της ∆ίωξης Ναρκωτικών. Ούτε ο σκύλος του ζευγαριού δεν πρόλαβε να καταλάβει πώς οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Η 29χρονη πάντως έτρεξε προς την τουαλέτα, με τους αστυνομικούς να ενημερώνουν ανακριτή και εισαγγελέα ότι «απέρριψε εντός του χώρου της τουαλέτας άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, προ της εισόδου μας στο διαμέρισμα, αντιλαμβανόμενη επικείμενο αστυνομικό έλεγχο». Συνολικά κατασχέθηκαν «ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7.827,1 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 5.050 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, μία μοτοσικλέτα και τρία κινητά τηλέφωνα».

Το μεσημέρι της Παρασκευής το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για «διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από δράστες που διακινούν ναρκωτικές ουσίες κατ’ επάγγελμα» και στον 32χρονο ασκήθηκε επίσης δίωξη και για «βία κατά υπαλλήλων καθώς προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του».

Στην Αθήνα και τα νότια προάστια

Ο 32χρονος, σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, φέρεται να διακινούσε τα ναρκωτικά μόνος του πηγαίνοντας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε στα νότια προάστια. «Εκεί πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις, μικρής διάρκειας. Ωστόσο, λόγω του έντονου συνωστισμού, εντός των καταστημάτων, δεν ήταν πάντα εφικτή η συνεχής διακριτική επιτήρησή του» περιγράφει αστυνομικός της ∆ίωξης Ναρκωτικών που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Ποιοι ήταν όμως οι πελάτες του ζευγαριού; Τα τρία κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν ίσως να αποκαλύψουν τις παραγγελίες που έκαναν οι ενδιαφερόμενοι. «Οι χρόνοι της επιχείρησης είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι και ασφυκτικοί. Είναι στην ευχέρεια του ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση πώς θα αξιολογήσει τα όποια στοιχεία και ονόματα εντοπίσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια» λέει αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί χρόνια στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ∆ίωξης Ναρκωτικών.

Όταν το ζευγάρι βρέθηκε στα κρατητήρια φαίνεται ότι άρχισε να συνειδητοποιεί τη δύσκολη θέση του. «Τα περίπου οκτώ κιλά κοκαΐνης είναι μεγάλη ποσότητα. Κανένα κύκλωμα δεν δίνει τέτοια ποσότητα σε κάποιον για πρώτη φορά. Η πρακτική λέει ότι στα οκτώ κιλά φτάνεις σιγά σιγά. Επίσης πουλούσαν το ένα κιλό περίπου 40.000 ευρώ. Άρα χρειάζονταν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για να τα αγοράσουν. Το ποσό αυτό δεν είναι μικρό» λέει με νόημα στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αξιωματικός της Ασφάλειας. Όμως η 29χρονη και ο 32χρονος δεν θέλησαν να δώσουν εξηγήσεις στους αστυνομικούς και επέλεξαν να απολογηθούν στον ανακριτή το μεσημέρι της ∆ευτέρας.

«Αχυράνθρωπος»

Μέσω του συνηγόρου του Σταύρου Γεωργόπουλου, ο 32χρονος δήλωσε ότι «στα πλαίσια της εξαρτήσεώς του από τοξικές ουσίες και του χρέους που είχε απέναντι σε προμηθευτή του, υποχρεώθηκε, ως αναλώσιμος ‘‘αχυράνθρωπος’’, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε. Η συγκατηγορούμενή του δεν είχε καμιά απολύτως γνώση, ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που γνωρίζοντας το πρόβλημά του προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες».
Η επιλογή του 32χρονου να «τα πάρει όλα πάνω του» σημαίνει ότι «στον ανακριτή θα κληθεί να δώσει το όνομα του προμηθευτή του, γιατί διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της προφυλάκισής του. Επίσης, αν δεν το κάνει, τότε κινδυνεύει να έχει την ίδια μοίρα με εκείνον και η αρραβωνιαστικιά του» λέει έμπειρο στέλεχος της ∆ίωξης Ναρκωτικών. Ο συνήγορος υπεράσπισης της νεαρής κοπέλας, Παντελής Κοκοτός, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η κυρία Πολυχρονοπούλου θα δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις στις αρμόδιες και μόνο δικαστικές αρχές, τις οποίες εμπιστευόμαστε απόλυτα».

Η γνωριµία, το reality και το bistro στο Παγκράτι

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από µερικά χρόνια και διατηρούσαν δεσµό µέχρι την ηµέρα που η 29χρονη αποφάσισε να λάβει µέρος στο reality «Power of love». Τότε χώρισαν, αλλά φαίνεται ότι ήταν γραφτό τους να ξανασµίξουν µετά το τέλος του παιχνιδιού. Η Έλενα Πολυχρονοπούλου, όπως είχε ενηµερώσει η ίδια τους τηλεθεατές όταν µπήκε στο σπίτι του «Power of love», έχει σπουδάσει δηµοσιογραφία, έχει τελειώσει δραµατική σχολή και είναι παρουσιάστρια. Λατρεύει το ∆ιαδίκτυο και ο προσωπικός της λογαριασµός στο Instagram έχει περισσότερους από 46 χιλιάδες ακολούθους. Φρόντιζε να τους «τροφοδοτεί» για σχεδόν όλα όσα έκανε στη ζωή της. Οικογενειακές στιγµές, διακοπές, ακόµη και για τον αρραβώνα της που έγινε στις 24 Αυγούστου.

Μέσω ∆ιαδικτύου χάριζε από πίτσες µέχρι κρέµες και φορέµατα, ενώ το 2019 ανέλαβε την παρουσίαση εκποµπής συνοικεσίων. Ως ηθοποιός έπαιξε διάφορους ρόλους στα τηλεοπτικά «∆ιλήµµατα», την ενότητα µε τις «δραµατοποιηµένες προσωπικές ιστορίες τηλεθεατών» σε παλαιότερη πρωινή εκποµπή της Κατερίνας Καινούργιου στο κανάλι «Έψιλον». Η συµµετοχή της στο reality γνωριµιών δεν πέρασε απαρατήρητη, ενώ το 2018 είχε παντρέψει µε πολιτικό γάµο τον αδελφό πασίγνωστου τραγουδιστή. Σε πιο µικρή ηλικία εργάστηκε τους καλοκαιρινούς µήνες ως σερβιτόρα σε διάφορα νησιά.

Με τον 32χρονο αποφάσισαν να είναι µαζί στη ζωή αλλά και στις δουλειές. Πριν από λίγο καιρό άνοιξαν ένα καφέ – bistro στην περιοχή του Παγκρατίου. Στα εγκαίνια ήταν και πολλοί από τους «συµπαίκτες» της στο reality. Ο ∆ηµήτρης Ρεγγινίδης έδειχνε χαρούµενος δίπλα της, καθώς η Έλενα ήταν η δεύτερη µεγάλη του αγάπη. Η πρώτη του αγάπη είναι το ποδόσφαιρο. Από µικρή ηλικία ο 32χρονος αλώνιζε τα γήπεδα των ερασιτεχνικών πρωταθληµάτων. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Νέο Φάληρο και Πειραϊκό, ενώ η τελευταία του οµάδα ήταν στις Κυκλάδες και συγκεκριµένα στον ΑΜΣ Φιλωτίου Νάξου. Πάντως, το µεσηµέρι της ∆ευτέρας ενώπιον του ανακριτή η 29χρονη θα πρέπει να αφήσει έξω από την πόρτα του γραφείου του το υποκριτικό ταλέντο της και ο 32χρονος θα κάνει λάθος αν πιστέψει ότι µπορεί να τον ξεγελάσει, όπως πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να κάνουν µε τους διαιτητές.

κοκαΐνης κοκαΐνης κοκαΐνης

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση κοκαΐνης: Στον ανακριτή το μοντέλο Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της Δημήτρης Ρεγγινίδης (Βίντεο)

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Η παρακολούθηση, ο σύντροφος με την βαλίτσα και η κατάθεση του αστυνομικού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις