Στην ανακρίτρια σήμερα η μαφιόζικη ομάδα του Δήμου Αθηναίων

παιδίατρος

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 10/07 στις 10:00 το πρωί οι 14 συλληφθέντες για το κύκλωμα εκβιασμών στον Δήμο Αθηναίων.

της Τζένης Μάρκου

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετοχή είχαν δημόσιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, των υπηρεσιών δόμησης και του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι να υπενθυμίσουμε ότι τέθηκαν σε αναστολή των καθηκόντων τους για την συμμετοχή τους στο μαφιόζικο κύκλωμα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Να σημειωθεί ότι χθες καρατομήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, 12 επόπτες Υγείας, οποίοι και είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

Η τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά

Ο περιφερειάρχης της Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς που σήμερα βρέθηκε στα έργα που γίνονται στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στο Δήμο Αθηνών.

Συγκεκριμένα είπε: « Πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Πρέπει να τιμάμε και το τελευταίο ευρώ που συνεισφέρει ο Έλληνας πολίτης. Και δεν είναι δυνατόν, κάποιοι ελάχιστοι υπάλληλοι να αμαυρώνουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι λειτουργοί του Δημοσίου. Είμαι πολύ περήφανος για τις υπηρεσίες μου, αλλά θα τσακίσω όποιον νομίζει πως μπορεί να παίξει με την αξιοπρέπεια της Περιφέρειας.

Δεν πρόκειται να ανεχθώ από καμία υπηρεσία και από κανέναν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Ήταν κάτι που παρακολουθούσαμε και όταν ξεκίνησε το Απρίλιο η επιχείρηση, ήμασταν σε αγαστή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Οι κατηγορούμενοι απολογούνται Πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Πρέπει να τιμάμε και το τελευταίο ευρώ που συνεισφέρει ο Έλληνας πολίτης. Και δεν είναι δυνατόν, κάποιοι ελάχιστοι υπάλληλοι να αμαυρώνουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι λειτουργοί του Δημοσίου. Είμαι πολύ περήφανος για τις υπηρεσίες μου, αλλά θα τσακίσω όποιον νομίζει πως μπορεί να παίξει με την αξιοπρέπεια της Περιφέρειας .Δεν πρόκειται να ανεχθώ από καμία υπηρεσία και από κανέναν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Ήταν κάτι που παρακολουθούσαμε και όταν ξεκίνησε το Απρίλιο η επιχείρηση, ήμασταν σε αγαστή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία» συνέχισε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε «Οι κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα και θα απολογούνται για πάρα πολλά χρόνια. Μηδενική ανοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Από την πρώτη στιγμή, ως νέα περιφερειακή αρχή, δείξαμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας».

Οι έξι από τους 14 συλληφθέντες πήραν νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120 χιλιάδων ευρώ.

Μετά από καταγγελία στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξήγαγαν έρευνα, διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις