Πλήρης δικαίωση της Μένης Μαλλιώρη και στελεχών του ΟΚΑΝΑ από τις επιθέσεις της Ζέττας Μακρή

Πλήρης δικαίωση της Μένης Μαλλιώρη και στελεχών του ΟΚΑΝΑ από τις επιθέσεις της Ζέττας Μακρή
Πλήρης δικαίωση της Μένης Μαλλιώρη και στελεχών του ΟΚΑΝΑ από τις επιθέσεις της Ζέττας Μακρή

Δικαιώθηκε πανηγυρικά μετά από 9χρονη δικαστική ομηρία η καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μένη Μαλλιώρη, από τις επιθέσεις που δέχθηκε ως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, από την τότε υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή.

Οι ισχυρισμοί της σημερινής υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή έχουν ήδη κριθεί ως συκοφαντικοί και ψευδείς, ενώ με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απερρίφθησαν όλες οι κατηγορίες που ενέπλεκαν την κ. Μαλλιώρη και άλλα στελέχη του ΟΚΑΝΑ σε ζητήματα «κακοδιαχείρισης».
Η μακρόχρονη εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη, της προκάλεσαν μη αναστρέψιμες βλάβες στην προσωπική, επιστημονική, κοινωνική και πολιτική ζωή της, ενώ η κ. Μακρή είχε δηλώσει ρητά, δημοσίως, ότι εάν διαψευστεί ως προς τις καταγγελίες κατά της κ. Μαλλιώρη θα παραιτηθεί, γεγονός που δεν έχει κάνει έως σήμερα, αλλά και δεν έχει ακόμη αποζημιώσει την πρώην πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, όπως την υποχρεώνει άλλη δικαστική απόφαση.

Αλλά τι λέει η κ. Μένη Μαλλιώρη για την 9χρονη ταλαιπωρία της:

ΕΡ: Η 9χρονη δικαστική ομηρία σας, αίολη και άδικη, όπως απέδειξε η ίδια η Δικαιοσύνη, πόσο επηρέασε την επιστημονική, κοινωνική και πολιτική σας πορεία, αλλά και την προσωπική σας ζωή;
ΑΠ: Ίσως ακουστεί υπερβολικό αλλά τα τελευταία 9 χρόνια προέκυψαν στη ζωή μου μη αναστρέψιμες βλάβες σε όλους τους τομείς που αναφέρετε. Το 2013, όταν η κ. Ζ. Μακρή με συκοφάντησε για δήθεν οικονομικά ελλείματα-αδικήματα στον ΟΚΑΝΑ, διένυα μια δεύτερη επιτυχή πορεία ως Πρόεδρος του Δ. Σ., είχα ήδη διατελέσει Ευρωβουλευτής και είχα εκλεγεί Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Ε.Κ.Π.Α. Η μέχρι τότε πορεία μου είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία και στόχο μου. Η δημοσιότητα όμως που πήραν οι ανυπόστατες, όπως έκρινε η δικαιοσύνη, καταγγελίες της κ. Μακρή με ισοπέδωσαν, σε ατομικό, επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και κυρίως ηθικό επίπεδο. Τι και αν ήξερα την αλήθεια? Ήταν χρόνια σκοτεινά, δύσκολα, μοναχικά γεμάτα αγωνία ακόμα και για μία Ψυχίατρο. Αναρωτιέμαι ποιος έχει το δικαίωμα να προκαλεί κάτι τέτοιο και ποιες είναι οι συνέπειες όταν αποδεικνύονται οι σκοτεινές του προθέσεις. Είδωμεν….
ΕΡ: Με ποιο τρόπο νομίζετε ότι θα μπορούσε να αποκατασταθεί πλήρως αυτή η πολιτική επίθεση που δεχθήκατε ως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ;
ΑΠ: Δεν υπάρχει κανένας τρόπος αποκατάστασης των συνεπειών. Η απόφαση της δικαιοσύνης αποκατέστησε την αλήθεια μου όχι όμως το τραύμα και τις συνέπειες της κατασυκοφάντισής μου.
ΕΡ: Η ίδια η κ. Μακρή, το 2013, σε συνέντευξή της στο MEGA, είχε δηλώσει ότι «…αν κάνει λάθος για όλα αυτά που κατήγγειλε, τότε θα παραιτηθεί». Εκτιμάται ότι θα το κάνει. Κι εάν δεν τιμήσει το λόγο της, υπάρχει τρόπος να εξαναγκασθεί να το κάνει;
ΑΠ: Είναι αλήθεια, αυτό ακριβώς είχε δηλώσει. Για το τι μέλει γενέσθαι όμως, ανεξάρτητα από το τι και εάν σκοπεύει κάτι να κάνει, ελπίζω ότι ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ!!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις