Χριστόφορος Σεβαστίδης: Δυσαρέσκεια για Φλωρίδη – «Από τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν περιμέναμε ήρεμες συμβουλές και παραινέσεις – Όλοι κρίνονται»

Χριστόφορος Σεβαστίδης: Δυσαρέσκεια για Φλωρίδη – «Από τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν περιμέναμε ήρεμες συμβουλές και παραινέσεις – Όλοι κρίνονται»

Αιχμές από τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την απουσία του υπουργού από την ημερίδα στην Εθνική Πινακοθήκη και‌ το περιεχόμενο της επιστολής – παρέμβασης του

Την έντονη δυσαρέσκεια του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), Χριστόφορου Σεβαστίδη, προκάλεσαν τόσο η απουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, από την ημερίδα της Ένωσης στην Εθνική Πινακοθήκη όσο και το περιεχόμενο της γραπτής παρέμβασής του.

Αν και το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης περιλαμβανόταν κανονικά στο πρόγραμμα της ημερίδας με θέμα «Ακραίες συμπεριφορές δικηγόρων – Ζητήματα που απασχολούν τον νομικό κόσμο», ο ίδιος δεν έδωσε τελικά το «παρών», επιλέγοντας να αποστείλει επιστολή, την οποία ανέγνωσε ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΕνΔΕ, Ιωάννης Ασπρογέρακας.

Πριν ακόμη ξεκινήσει η ανάγνωση της επιστολής, ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, από τη θέση του στο πάνελ, δεν παρέλειψε να σχολιάσει δηκτικά την απουσία του υπουργού, επισημαίνοντας ότι αυτή σημειώθηκε «αν και είχαμε συμφωνήσει ότι θα βρίσκεται εδώ».

Στη γραπτή παρέμβασή του, ο Γιώργος Φλωρίδης επικεντρώθηκε στη θεσμική θέση δικαστών και δικηγόρων, ως δύο διακριτών λειτουργών που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη, απευθύνοντας συστάσεις για ψυχραιμία και διατήρηση ήπιου κλίματος.

Το περιεχόμενο της επιστολής, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τον πρόεδρο της ΕνΔΕ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσής της, ο Χριστόφορος Σεβαστίδης πήρε εκ νέου τον λόγο και, εμφανώς ενοχλημένος, άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργού.

«Μακάρι να λυνόταν το θέμα με παραινέσεις. Βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος της Βουλής εδώ, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, και ακούει. Να πω ότι από τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν περιμέναμε ήρεμες συμβουλές και παραινέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, υπενθύμισε προ μηνών δέσμευση του υπουργού για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση.

«Δεν ακούσαμε τέτοια λύση. Έχουν περάσει έξι μήνες και ακούμε παραινέσεις για καλό κλίμα. Τέλος πάντων. Όλοι κρίνονται», σχολίασε με νόημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕνΔΕ είχε εκφωνήσει μια «πύρινη» ομιλία για τις καταγγελλόμενες ακραίες συμπεριφορές δικηγόρων, αποσπώντας θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους.

Αντίθετα, την ανάγνωση της επιστολής του υπουργού Δικαιοσύνης διαδέχθηκε σιωπή, αποτυπώνοντας, τουλάχιστον σε επίπεδο αντιδράσεων μέσα στην αίθουσα, το διαφορετικό κλίμα με το οποίο έγιναν δεκτές οι δύο παρεμβάσεις.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο Γκράβα: Η… ανύπαρκτη διαρροή φυσικού αερίου και το στοιχεία που ανατρέπουν τα δεδομένα
Avatar photo
Ο Στάθης Μπαλτάς γεννήθηκε στον Άγιο Στέφανο το 1998. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» του ίδιου Τμήματος. Ξεκίνησε την πορεία του το 2016 από την τοπική δημοσιογραφία και τη μηνιαία εφημερίδα «Βόρεια Προάστια», στην οποία αρθρογραφούσε μέχρι το 2019. Παράλληλα, το 2018 έκανε πρακτική άσκηση στο Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής. Το 2020 έκανε τρίμηνη πρακτική άσκηση στη «Μηχανή του Χρόνου». Το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησε να εργάζεται στην ιστοσελίδα e-reportaz.gr και dikastikoreportaz.gr, καθώς και στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ», αναλαμβάνοντας τη στήλη του ελεύθερου ρεπορτάζ, ενώ έκανε και τα πρώτα του βήματα στο δικαστικό ρεπορτάζ. Μετά από μια μικρή παύση από τη δημοσιογραφία, ο Στάθης Μπαλτάς επέστρεψε το 2025 στο e-reportaz.gr και dikastikoreportaz.gr, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την αρχισυνταξία του μηνιαίου συνδρομητικού περιοδικού «Δικαστικό Ρεπορτάζ». Από το Σεπτέμβριο του 2025 είναι μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας των εκπομπών «Αποκαλύψεις» και «Νύχτα Αποκαλυψεων» του ANT1.

Καμία δημοσίευση για προβολή