Την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η Ένωση Ποινικολόγων για τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε η δικηγόρος Ζωή Σπυροπούλου, κατά την άσκηση των καθηκόντων της.
Η Ένωση χαρακτηρίζει το περιστατικό ως βαρύ πλήγμα όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στο κύρος της Δικαιοσύνης.
«Η σωματική βλάβη σε βάρος δικηγόρου δεν αποτελεί μόνο προσωπική προσβολή, αλλά συνιστά και βαρύ πλήγμα στο κύρος και την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «τέτοιου είδους πράξεις είναι απολύτως αδιανόητες» και ότι ο δικηγόρος, ως θεσμικός παράγοντας της Δικαιοσύνης, πρέπει να ασκεί το λειτούργημά του με ασφάλεια και χωρίς απειλές.
Η Ένωση ζητά την άμεση και παραδειγματική αντίδραση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά. Επιπλέον, δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή της στη συνάδελφο, ανακοινώνοντας ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα βρίσκονται στο πλευρό της Σπυροπούλου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου.
Το μήνυμα της Ένωσης είναι σαφές: «Καμία ανοχή στη βία. Καμία υποχώρηση απέναντι σε όσους επιχειρούν να εκφοβίσουν ή να φιμώσουν τη Δικηγορία».