Έγκλημα στις Σπέτσες: Προφυλακιστέος ο 22χρονος – Για αντιφάσεις των μαρτύρων έκανε λόγο στην απολογία του [φωτο – βίντεο]

Έγκλημα στις Σπέτσες: Προφυλακιστέος ο 22χρονος – Για αντιφάσεις των μαρτύρων έκανε λόγο στην απολογία του [φωτο – βίντεο]

Ρεπορτάζ:  Στάθης Μπαλτάς

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 26χρονου στις Σπέτσες. Μετά από 3 ώρες απολογίας ενώπιον του ανακριτή, στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ο 22χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Γρηγόρη Θυμαρά επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz.gr, βασικό επιχείρημα του 22χρονου, δια μέσου του δικηγόρου του Χρήστου Μυλωνόπουλου ήταν οι τραγικές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι δύο βασικοί μάρτυρες που έκαναν και παρέα με το θύμα. Παρόλα αυτά, ο κατηγορούμενος Β.Μ. κρίθηκε προφυλακιστέος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στις Σπέτσες: Στο Πρωτοδικείο Πειραιά για να απολογηθεί ο 22χρονος [vid]


Δεν έχει βρεθεί ακόμα το όπλο της δολοφονίας – Σε σύγχυση οι μάρτυρες

Μπλεγμένο παραμένει το κουβάρι της υπόθεσης σχετικά με το τι έγινε στις Σπέτσες τη μοιραία στιγμή. Αν κάποιος άκουγε τα όσα κατέθεσαν οι δύο βασικοί μάρτυρες και φίλοι του 26χρονου θύματος, θα διαπίστωνε ότι κάτι… βρωμάει στην υπόθεση.

Ο ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο δράστης φορούσε μπλε φούτερ και βυσσινί παντελόνι, ενώ ο άλλος είδε το δράστη με… γκρι φόρμα! Και οι αντικρουόμενες καταθέσεις δεν σταματούν εδώ!

Ακόμα δεν έχει προκύψει μια ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το ποιο ήταν το όπλο δια μέσου του οποίου αφαιρέθηκε η ζωή του Γρηγόρη Θυμαρά. Ο ένας μάρτυρας έκανε λόγο για ένα πιστόλι με καφέ λαβή, ενώ ο άλλος δεν είδε ούτε το εν λόγω πιστόλι, ούτε κανένα άλλο όπλο!

«Να ελεγχθεί άμεσα το DNA σε ρούχα,μηχανάκι και μαχαίρι», ζητά ο δικηγόρος του 22χρονου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πατώντας πάνω στις αντιφάσεις των μαρτύρων, ο δικηγόρος του 22χρονου Χρήστος Μυλωνόπουλος ζήτησε να διενεργηθεί άμεσα εξέταση γενετικού υλικού, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του το θύμα, καθώς και σχετικά με το ποιος είναι τελικά ο δράστης.

Συγκεκριμένα, ο κος Μυλωνόπουλος ζήτησε να γίνει εξέταση γενετικού υλικού πάνω στα ρούχα του θύματος και πάνω στο περίφημο μαχαίρι, το οποίο υποστηρίζεται ότι είναι όργανο του εγκλήματος.

Παράλληλα, διαβιβάστηκε αίτημα εξέτασης DNA πάνω στα δακτυλικά αποτυπώματα που υπάρχουν στο μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ο 26χρονος

Αναμφίβολα, η εξέταση του γενετικού υλικού σε ρούχα, μαχαίρι και μηχανάκι αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση που έχουν συσκοτίσει οι αμφιλεγόμενες καταθέσεις των μαρτύρων.

Πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο 22χρονος

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του θύματος. Ως προς την υπόθεση, υποβάλλαμε αίτημα για να διενεργηθούν συγκεκριμένες πρόσθετες ανακριτικές πράξεις. Κατόπιν τούτου η ανάκριση συνεχίζεται και θα δώσουμε και συμπληρωματική απολογία. Είναι πολλές (οι πρόσθετες ανακριτικές πράξεις), εν όψει των αντιφάσεων και των κενών που έχει η προανακριτική δικογραφία». Αυτά δήλωσε ο κος Μυλωνόπουλος, μετά το πέρας της τρίωρης απολογίας του κατηγορούμενου.

Παράλληλα, ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του έχει πρόβλημα υγείας, χωρίς να επιθυμεί αναφερθεί περεταίρω σε αυτό.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο Έγκλημα Σπέτσες – Συντετριμμένος ο πατέρας του κατηγορουμένου
Επόμενο άρθρο Μάνη: Προμελετημένο το έγκλημα λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 44 θανούσης, Απόστολος Λύτρας
Avatar photo
Ο Στάθης Μπαλτάς γεννήθηκε στον Άγιο Στέφανο το 1998. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» του ίδιου Τμήματος. Ξεκίνησε την πορεία του το 2016 από την τοπική δημοσιογραφία και τη μηνιαία εφημερίδα «Βόρεια Προάστια», στην οποία αρθρογραφούσε μέχρι το 2019. Παράλληλα, το 2018 έκανε πρακτική άσκηση στο Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής. Το 2020 έκανε τρίμηνη πρακτική άσκηση στη «Μηχανή του Χρόνου». Το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησε να εργάζεται στην ιστοσελίδα e-reportaz.gr και dikastikoreportaz.gr, καθώς και στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ», αναλαμβάνοντας τη στήλη του ελεύθερου ρεπορτάζ, ενώ έκανε και τα πρώτα του βήματα στο δικαστικό ρεπορτάζ. Μετά από μια μικρή παύση από τη δημοσιογραφία, ο Στάθης Μπαλτάς επέστρεψε το 2025 στο e-reportaz.gr και dikastikoreportaz.gr, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την αρχισυνταξία του μηνιαίου συνδρομητικού περιοδικού «Δικαστικό Ρεπορτάζ». Από το Σεπτέμβριο του 2025 είναι μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας των εκπομπών «Αποκαλύψεις» και «Νύχτα Αποκαλυψεων» του ANT1.

Καμία δημοσίευση για προβολή