Η πλέον ικανή υπηρεσία της ΕΛΑΣ, οι «αδιάφθοροι», οι Εσωτερικές Υποθέσεις διερευνούν όλες τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών που θάφτηκαν ή ακόμη και περιπτώσεις πιθανής δολοφονίας βρεφών που αποδόθηκαν σε παθολογικά αίτια με σχετικές γνωματεύσεις των Ιατροδικαστών της Πάτρας.
του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ
Η παρέμβαση του Εσωτερικών Υποθέσεων προκλήθηκε μετά την εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Νικολαου, μετά τις αποκαλύψεις των εκπομπών Open Τώρα και «Υποθέσεις» ότι τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων που καταγγέλθηκαν από τους Ιατρούς της Πάτρας οι τοπικοί Ιατροδικαστές έκλεισαν τα μάτια.
Το αποτέλεσμα ήταν, μεταξύ άλλων, ένα κορίτσι 13 ετών να αυτοκτονήσει επιστρέφοντας στον τόπο κατοικίας του αφού πρώτα είχε καταγγείλει συστηματική κακοποίηση η οποία δεν εγινε… αντιληπτή από τον ΙΔ, Ανδρέα Γκοτση, αλλά και ένα βρέφος να καταλήξει με την αιτία θανάτου να καταγράφεται ως μηνιγγοεγκεφαλιτιδα παρά το γεγονός ότι οι γιατροί και συγκεκριμένα ο Ανδρέας Ηλιαδης, κατήγγειλε όλα τα ευρήματα και ενημέρωσε αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Μια τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με τα σημάδια κακοποίησης (σβησίματα από τσιγάρα, κλπ) που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια νοσηλείας ενός 10χρονου αγοριού ΑμεΑ που νοσηλευτικές και πάλι στην Πάτρα.
Παρά τις σαφείς ανησυχίες των ιατρών οι δύο Ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες έλαβαν χώρα στην Πάτρα δεν εντόπισαν κάτι το…ανησυχητικό! Καταθέσεις Μέχρι στιγμής όπως πληροφορείται το eReportaz στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, στο Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν καταθέσει οι ιατροί κ.κ. Ηλιαδης και Αλεξοπουλος καθώς και ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος. Η έρευνα εξελίσσεται πολύ γρήγορα και η εκτίμηση είναι ότι όταν ολοκληρωθεί θα αποκαλυφθεί η πλήρης δράση ενός αδίστακτου κυκλώματος το οποίο υπό την ένδυση της επιστημοσυνης έκλεινε τα μάτια σε πασιφανείς περιπτώσεις κακοποιήσεων ανηλίκων και όχι μόνο. Πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα το οποίο αποκάλυψε η έρευνα μας, το οποίο πρωταγωνίστησε στην διαρκή μέχρι και σήμερα προσπάθεια αποτροπής της μεταρρύθμισης της ΙΔ Υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες, οι ιατροί της Πάτρας έχουν λάβει και άλλες πρωτοβουλίες οι οποίες όμως βρίσκουν θύλακες αντίστασης ακόμη και από τη δημοτική Αρχή. Για αυτά όμως θα έχουμε χρόνο να πούμε και να γράψουμε πολλά!
Οι αποκαλύψεις
Η πρώτη υπόθεση αφορά την τραγική ιστορία και κατάληξη ενός βρέφους δύο μηνών, το οποίο πριν από περίπου 11 χρόνια διακομίσθηκε από νοσοκομείο των Ιωαννίνων σε νοσοκομείο της Πάτρας σε άθλια κατάσταση. Εμφανώς κακοποιημένο το εν λόγω βρέφος εισήχθη απευθείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι εντεταλμένοι γιατροί, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη, πραγματοποίησαν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (μαγνητική εγκεφάλου, κ.λπ.), από τις οποίες διαπιστώθηκε το πλέον εφιαλτικό σενάριο! Ότι το βρέφος είχε πέσει θύμα κακοποίησης από πρόσωπα του περιβάλλοντός του και πιθανότατα από τον ίδιο τον πατέρα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις απεικονιστικές εξετάσεις προέκυψε πως το βρέφος είχε το «σύμπτωμα του ταρακουνήματος», καθώς και ότι έφερε πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παράλληλα, από εξετάσεις που έγιναν στον θώρακα διαπιστώθηκε ότι είχε ραγίσματα στα πλευρά, τα οποία ήταν πρόσφατα αλλά και παλαιότερα. Παρά τις δραματικές προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος τελικά κατέληξε.
Ο Ανδρέας Ηλιάδης, όπως όφειλε, κατήγγειλε τα πάντα τόσο στην αστυνομική όσο και στην εισαγγελική Αρχή, παραθέτοντας μάλιστα ολόκληρο τον ιατρικό φάκελο νοσηλείας του άτυχου βρέφους. Ακολούθησε ποινική προκαταρκτική εξέταση, η οποία κατέληξε στην παραπομπή του πατέρα του βρέφους σε δίκη. Στο ακροατήριο κλήθηκε και κατέθεσε τόσο ο κ. Ηλιάδης όσο και οι υπόλοιποι γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι είχαν την ατυχία να ζήσουν τις τελευταίες στιγμές του βρέφους. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αθωώθηκε καθώς καταλυτικό ρόλο έπαιξε η ιατροδικαστική έκθεση, την οποία υπέγραψε ο τελών σε αργία ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης, ο οποίος απέδωσε τον θάνατο του βρέφους όχι σε εγκληματική ενέργεια, αλλά σε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα!
Πλέον ο συγκεκριμένος φάκελος επανεξετάζεται από τη Γενική Διεύθυνση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, η οποία -εν ευθέτω χρόνω- αναμένεται να καταλήξει σε σαφές συμπέρασμα το οποίο -όπως πληροφορούμαι- θα προκαλέσει σοκ! Η αυτοκτονία Η δεύτερη υπόθεση η οποία επίσης διερευνάται αφορά την περίπτωση κακοποίησης ενός κοριτσιού 13 ετών, το οποίο και πάλι νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας. Το μικρό κορίτσι έφερε εμφανή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Της υποθέσεως επιλήφθηκε, ιατροδικαστικά, και πάλι ο Ανδρέας Γκότσης, ο οποίος -για έναν περίεργο λόγο- δεν κατάφερε να εντοπίσει το παραμικρό. Το κορίτσι επέστρεψε στο νησί καταγωγής του (Κέρκυρα) και στους κακοποιητές του. Λίγο καιρό αργότερα αυτοκτόνησε καθώς κανείς από την πολιτεία και πολύ περισσότερο ο ιατροδικαστής που την εξέτασε δεν κατάφερε να αντιληφθεί το δράμα το οποίο ζουσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι «εγκληματίες» ιατροδικαστές και η serial killer
Ιατροδικαστική Πάτρας: Είχαν ταυτοποιημένη σορό στα αζήτητα – Κλήθηκαν επιτέλους οι συγγενείς!