Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΕΟΔΥ μετά και όσα συγκλονιστικά κατήγγειλε σε μήνυσή της 53χρονη εργαζόμενη του Οργανισμού σε βάρος του μέχρι πρότινος προέδρου του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Τριάντης
Το ereportaz.gr δημοσιεύει πληροφορίες από ολόκληρη την καταγγελία της 53χρονης σε βάρος του τέως προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου
Ο Χατζηχριστοδούλου «έγινε έξαλλος θεωρώντας ότι γίνεται παρέμβαση στο αντικείμενο του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός εαυτού, να εξέλθει από το γραφείο του και να έρθει να μου φωνάζει τόσο έντονα που προκλήθηκε αναστάτωση σε όλο τον οργανισμό». Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, «τρομοκρατημένη από την ένταση του Χατζηχριστοδούλου προσπάθησε πολλές φορές να τον ηρεμήσει». Όμως ο ίδιος, «βρισκόμενος εκτός εαυτού αποχωρώντας μετά τις φωνές από το γραφείο με έσπρωξε, με αποτέλεσμα να χτυπήσω στον τοίχο τον ώμο και τον αυχένα, να σωριαστώ στο πάτωμα και να λιποθυμήσω».
Μετά το περιστατικό, ο κ. Χατζηχριστοδούλου έφυγε από τον Οργανισμό, ενώ την Παρασκευή 6 Μαρτίου δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Αμαρουσίου μετέβησαν στο κτίριο του ΕΟΔΥ στο Μαρούσι αναζητώντας τον στο πλαίσιο του αυτοφώρου, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να τον εντοπίσουν.
Η καταγγέλλουσα ισχυρίστηκε ότι ο κ. Χατζηχριστοδούλου την είχε απειλήσει ξανά τον Ιούλιο του 2025, ενώ ζήτησε να εξεταστεί και από ιατροδικαστή.
Η καταγγελία του ομότιμου καθηγητή
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες των «Αποκαλύψεων», δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηχριστοδούλου καταγγέλλεται για τη συμπεριφορά του. Ήταν Φεβρουάριος του 2000 όταν ο κ. Χατζηχριστοδούλου παραιτήθηκε από τη θέση του προϊσταμένου του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Παρέμβασης μετά από περιστατικό σε βάρος του ομότιμου καθηγητή Παρασιτολογίας Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής, Γιάννη Τσελέντη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου φέρεται να είχε προπηλακίσει και εξυβρίσει τον κ. Τσελέντη παρουσία μαρτύρων. Το περιστατικό είχε μάλιστα καταγραφεί σε πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στις 25 Φεβρουαρίου του 2000, με θέμα συζήτησης την παραίτηση του κ. Χατζηχριστοδούλου.
Διαβάστε αναλυτικά το πρακτικό:
Οι αποκαλύψεις της «ΜΠΑΜ» για την πρόσληψη του γαμπρού του
Κατά τη θητεία του στην προεδρία του ΕΟΔΥ, από τις 13 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και σήμερα, ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου προκάλεσε ουκ ολίγες φορές με διάφορες αποφάσεις του. Μία από αυτές ήταν η πρόσληψη του γαμπρού του στον ΕΟΔΥ με σύμβαση αορίστου χρόνου, δίχως να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία προσλήψεων, αλλά με την επίκληση έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών.
Ο δικηγόρος συνεργάστηκε για δύο χρόνια με τον ΕΟΔΥ καταλύοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, ενώ οι απολαβές του ξεπέρασαν τις 50.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα συνεργασίας.
Τελικά, πριν λίγους μήνες, ο δικηγόρος υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από τα δημοσιεύματα της «ΜΠΑΜ», αφού πρώτα απασχολήθηκε για δύο χρόνια στον ΕΟΔΥ ως νομικός σύμβουλος.
Τι ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών
Από την πλευρά της, η δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Ελένη Μαγειροπούλου υποστήριξε ότι «η υπόθεση θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες».
«Δεν επιθυμούμε στο στάδιο αυτό της ποινικής προδικασίας οποιαδήποτε δημοσιότητα. Η υπόθεση θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιώργος Χιονίδης που εκπροσωπεί νομικά τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΔΥ, μίλησε στην εκπομπή Αποκαλύψεις και τον Πέτρο Κουσουλό. Όπως ανέφερε, ο εντολέας του αρνείται ότι υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος της 53χρονης και υποστήριξε πως υπάρχουν και μάρτυρες που μπορούν να πιστοποιήσουν τους ισχυρισμούς του κ. Χατζηχριστοδούλου. Μάλιστα ο κ. Χιονίδης υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό που φέρεται να πιστοποιεί τους ισχυρισμούς του κ. Χατζηχριστοδούλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελένης Μαγειροπούλου
Αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 05.03.2026, στον χώρο εργασίας της εγκαλούσας παθούσας υπαλλήλου στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ, στον 3ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Αγράφων αρ. 3–5 στο Μαρούσι Αττικής :
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιακών της καθηκόντων αναφορικά με προγραμματισμένη υπηρεσιακή τηλεδιάσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αργότερα την ίδια ημέρα και σε σχέση με ζητήματα διοικητικού και οικονομικού αντικειμένου το Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Φυματίωση, η εγκαλούσα παθούσα υπάλληλος λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας, δέχθηκε αναίτια έντονη, αρχικά λεκτική, επίθεση και αντιρρήσεις από τον κ. Χατζηχριστοδούλου σχετικά με τη διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης. Εν συνεχειά δέχτηκε αναίτια σωματική βία στα πλαίσια του ίδιου περιστατικού, με αποτέλεσμα η εγκαλούσα παθούσα υπάλληλος να διακομιστεί για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας σε νοσοκομείο, όπου κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της, προκειμένου να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και για την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης που υπέστη, εκτιμάται δε να λάβει εξιτήριο σήμερα, 09.03.2026.
Η κατάσταση της υγείας της είναι επιβαρυμένη, καθώς φέρει διάστρεμμα αυχενικής μοίρας διαπιστωμένο από αξονικη τομογραφία, παρουσιάζει μουδιάσματα στα άνω άκρα και επεισόδια ζάλης ενώ βρίσκεται, όπως είναι λογικό, και σε ιδιαίτερα φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση. Συστήθηκε από τους θεραπεύοντες εφαρμογή μαλακού κολλάρου και holter ρυθμού επί 24ωρου γιατί μετά το επεισόδιο εμφάνισε διαπιστωμένη στο καρδιαγραφήμα παροξυσμική ταχυκαρδία και πόνο στο στήθος. Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές, έχει υποβληθεί έγκληση σε βάρος του υπαιτίου και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες θεσμικές και νομικές διαδικασίες.
Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και σεβασμού των εν εξελίξει διαδικασιών, καθώς η ποινική προδικασία είναι και πρέπει να παραμένει μυστική, δεν είναι δυνατή η παροχή περαιτέρω πληροφοριών, γεγονός που η εγκαλούσα παθούσα υπάλληλος επιθυμεί να γίνει σεβαστό από κάθε τρίτον. Η αποδόση των ευθυνών και η διερεύνηση του περιστατικού σε όλες του τις διαστάσεις θα λάβει χώρα από την ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχει προσφύγει η εγκαλούσα παθούσα υπάλληλος, την οποία εμπιστεύεται απόλυτα και προσδοκά στη δικαίωσή της.
Με ΣεβασμόΗ Πληρεξουσία Δικηγόρος της Εγκαλούσας Παθούσας Υπαλλήλου του ΕΟΔΥ
Ελένη Στυλ. Μαγειροπούλου












































