“Καζάνι που βράζει” η ΑΣΟΕΕ – Δικηγόρος Διαμάντη: Να συλληφθεί ο καθηγητής Δράκος (βίντεο)

“Καζάνι που βράζει” είναι η ΑΣΟΕΕ μετά τα νέα επεισόδια. Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, η Αστυνομία έκανε επέμβαση μέσα στη σχολή και προχώρησε σε έξι συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν στέκι εντός του πανεπιστημιακού χώρου, γκρεμίζοντας έναν τοίχο. Τα νεαρά άτομα που έχουν συλληφθεί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η ΕΛ.ΑΣ.

Άλλα άτομα ανάρτησαν πανό με αιχμές για τον καθηγητή Αναστάσιο Δράκο , τις κατηγορίες σε βάρος του οποίου είχε αποκαλύψει πρώτη και αποκλειστικά η ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Την ίδια ώρα τη σύλληψη του εν λόγω καθηγητή ,που χθες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ζήτησε ο συνήγορος του μηνυτή ,επίσης καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Παναγιώτη Διαμάντη, που την περίοδο αυτή έχει τεθεί σε αργία.

Με μήνυσή του ο κ. Διαμάντης εγκαλεί το συνάδελφό του, θύμα της επίθεσης, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Όπως υποστηρίζει ο κ. Διαμάντης ο μηνυόμενος τον φωτογράφισε ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του επίθεσης. Σε νέες δηλώσεις που έκανε ο Αγαμέμνων Τάτσης, δικηγόρος του κ. Διαμάντη είπε μεταξύ άλλων : “Το αδίκημα είναι αυτόφωρο. Υπάρχει το 48ωρο , τελέστηκε χθες επομένως είμαστε στα όρια του αυτοφώρου”. Σε άλλο σημείο ανέφερε:  “Ο εντολέας μου έχει υποβάλει πλήθος μηνύσεων εναντίον του περιλαμβανομένης της μήνυσης για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα διεύθυνση συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης. Οι μηνύσεις έχουν υποβληθεί από το 2018 και έχουμε 2022.” Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συνδέεται ο ξυλοδαρμός του καθηγητή με το δικαστήριο της Παρασκευής (δίκη του Δράκου) απάντησε χαρακτηριστικά: “Μόνο ένας τρελός Θα μπορούσε να συνδέσει το συγκεκριμένο δικαστήριο με τέτοια γεγονότα . Θέλω να πιστεύω τώρα ότι αν λειτουργούν τέτοιοι μηχανισμοί στη δημοκρατία μας, που μπορούν να οργανώσουν τέτοια συμβάντα αυτό ξεπερνάει και τη χειρότερη φαντασίωση που μπορώ να έχω. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις κρατικές θέσεις που κατείχε ο κατηγορούμενος καθηγητής: “Έμαθα και από δημοσιεύματα του τύπου ότι ήταν αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του Πράσινου ταμείου και στο κέντρο μελετών ασφάλειας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Αυτό είναι εκπληκτικό ,όπως το ακούω” τόνισε.

Να σημειωθεί ότι ο μηνυτής και το θύμα είναι πρώην συνεργάτες σε επενδυτική εταιρεία και βρίσκονται σε αντιδικία τα τελευταία χρόνια.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του κ. Διαμάντη, Άγης Τάτσης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού παιδείας κυρίας Κεραμέως καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου προστασίας του πολίτη και στην αντιπροεδρία του πράσινου ταμείου».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου:

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις