Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: “Καταπέλτης” η πρόταση του Εισαγγελέα

Ζαφειρόπουλου

“Καταπέλτης” για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η πρόταση του Εισαγγελέα! Στην πολύκροτη δίκη, η οποία βρίσκεται σε δεύτερο βαθμό και συνεχίστηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ο Εισαγγελέας  ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των τεσσάρων κατηγορουμένων.


Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συνέχιση της δίκης με τις απολογίες των κατηγορουμένων


Συγκεκριμένα, αιτήθηκε στο Δικαστήριο την επιβολή της πρωτόδικης ποινής (ισόβια), διευκρινίζοντας ότι παρότι η δίκη δεν βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της πρότασης, εντούτοις δεν έχει τίποτα να περιμένει διαφορετικό και για αυτό προτείνει να μην μειωθεί ούτε κατά μια ημέρα η πρωτόδικη ποινή! Αξιολογώντας τα γεγονότα και τα στοιχεία της δικογραφίας, υποστήριξε ότι η υπόθεση αυτή εκτός από ποινικές ευθύνες ενέχει και την ηθική ευθύνη των εμπλεκομένων προσώπων.

Αγόρευση

Ακολούθησε η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Θεόδωρου Μαντά, ο οποίος επικεντρώθηκε στο ήθος, την ακεραιότητα και τη διαδρομή του εκλιπόντος, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργεί για το δικηγορικό κόσμο η απουσία του. Επεσήμανε δε το μάθημα νομικού πολιτισμού που επιδεικνύει η οικογένεια Ζαφειρόπουλου, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού στην ελληνική κοινωνία. Η δίκη διακόπηκε για 25 Φεβρουαρίου, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την έκδοση της απόφασης.

Με αφορμή την πρόταση του Εισαγγελέα ο ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε: «Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».

Δολοφονία 

Το έγκλημα είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επί της οδού Ασκληπιού. Σε πρώτο βαθμό οι τρεις κατηγορούμενοι  είχαν καταδικαστεί σε ισόβια. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλλαν στον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Μέσα από την μελέτη της ογκώδους δικογραφίας, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο Ζαφειρόπουλος, ενδεχομένως πλήρωσε με τη ζωή του την υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου και συγκεκριμένα την απόπειρα εκβίασης η οποία φέρεται να στήθηκε στη σκιά της ποινικής δίκης που είχε ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Energa, ως κατηγορούμενος για την ηθική αυτουργία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, ενώ κατηγορούνται (εκτός από τους ποινικούς) οι επίσης γνωστοί δικηγόροι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο δικαστήριο είχε καταθέσει, μεταξύ άλλων, και ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός ο οποίος είπε πως ο επιχειρηματίας εκβιαζόταν μέσα στην φυλακή από τον φερόμενο ως αρχηγό της “μαφίας”.

Μέσα από την μελέτη της ογκώδους δικογραφίας, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο άτυχος Ζαφειρόπουλος, ενδεχομένως πλήρωσε με τη ζωή του την υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου και συγκεκριμένα την απόπειρα εκβίασης η οποία φέρεται να στήθηκε στη σκιά της ποινικής δίκης που είχε ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Energa, ως κατηγορούμενος για την ηθική αυτουργία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, ενώ κατηγορούνται (εκτός από τους ποινικούς) οι επίσης γνωστοί δικηγόροι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.

 

 

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις